REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę Vilniuje vyksianti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinės Asamblėjos (PA) metinė sesija kainuos apie 11 mln. 800 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią sumą penktadienį spaudos konferencijoje nurodžiusi Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė sako, kad šie pinigai buvo investuoti per dvejus metus.

REKLAMA

"2008 metais buvo skirta 3 mln. litų, mes sutaupėme 100 tūkst. Šiais metais buvo planuojama skirti 9 mln. 377 tūkst. Tačiau tikslinant biudžetą pusė milijono litų buvo nubraukta ir ši suma sumažėjo iki 8 mln. 878 tūkst. litų", - sakė D. Petrauskienė.

Jos nuomone, dalį lėšų tikimasi sutaupyti, tačiau tai paaiškės tik pasibaigus sesijai.

Finansų departamento direktorės teigimu, už ESBO PA sesijai skirtas lėšas buvo atnaujinta Seimo trečiųjų rūmų salė, istorinė Kovo 11-osios salė, kurioje buvo pakeista vėdinimo sistema. Didžioji dalis pinigų, anot jos, išleista kompiuterinei technikai, dauginimo aparatams įsigyti.

REKLAMA
REKLAMA

"Viskas liks parlamente, tos lėšos nebus kažkur iššvaistytos", - sakė D. Petrauskienė. Pasak jos, sesijai nupirkti mersedesai, kurie vėžios ESBO PA prezidentą, generalinį sekretorių ir kitus garbingus svečius, liks Seimo kanceliarijos autoūkyje.

Lietuvos delegacijos vadovė ESBO PA Vilija Aleknaitė-Abramikienė mano, kad Lietuva gaus grąžą iš tos investicijos. "Svečiai gyvens viešbučiuose, kurie bent jau šiuo laikotarpiu pajus palengvėjimą ir mes tuo visi labai džiaugiamės. Manau, kad svečiai paragaus mūsų žemdirbių išaugintos produkcijos", - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, jos nuomone, svarbiausia, kad Lietuva išpopuliarės pasaulyje.

"Svarbiausia, ką gausime, tai Lietuvos populiarinimą. Todėl, manau, kad neturėtų tautos pykdyti tos išlaidos. Kita vertus, kai buvo planuojamas šis renginys, niekas nežinojo, kad pasaulyje gali atsitikti tokios bėdos kaip krizė. Turime garbingai atlikti tą pareigą, kurią įsipareigojome", - sakė ji.

V. Aleknaitė-Abramikienė pripažino, kad labai dažnai parlamentiniai ryšiai yra suvokiami parlamentinio turizmo kontekste ir negatyviai vertinami.

"Suprasdami, kaip mums sunkmečiu nelengva išleisti tokią santykinai nemažą sumą pinigų, mes įdėjome daug pastangų, kad Lietuva ir jos politikai maksimaliai išnaudotų situaciją. Seimo Pirmininko vardu kreipėmės į visas tarpparlamentinių ryšių delegacijas, veikiančias Seime. Šios grupės yra įpareigotos surengti dvišalius susitikimus su visomis į Lietuvą atvykstančiomis delegacijomis, užuot nuvykę aplankyti savo mielų bičiulių. Mūsų parlamentarai turės galimybes namuose be jokių išlaidų bendrauti", - sakė V. Aleknaitė-Abramikienė.

ESBO PA sesija, kurios pagrindinė tema - "ESBO: kaip įveikti naujus saugumui kylančius iššūkius", vyks Vilniuje birželio 29-liepos 3 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų