REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidurdienį Vilniuje vyko taiki akcija „Sveikam protui – taip!“, kuria prezidentas Valdas Adamkus raginamas vetuoti vadinamąjį „cenzūros įstatymą“ - Seimo priimtą Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą, kuris pažeidžia žmogaus teises. Prie Prezidentūros susirinko ne tik įstatymo priešininkai, bet ir jo šalininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Valdas Adamkus šiandien žada apsispręsti, ar pasirašyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą.

REKLAMA

Renginio iniciatoriai – jaunimas, juos palaikančios nevyriausybinės organizacijos ir kitos visuomenės grupės. Jie teigia, kad įstatymas ne tik kelia grėsmę saviraiškos, nuomonės, spaudos laisvėms, bet yra šališkas, parašytas dviprasmiška kalba, netoleruotina teisės aktuose.

Pilietinės iniciatyvos „Sveikam protui – taip!“ dalyviai protestavo prieš „cenzūros“ įstatymą, kuris dėl savo neaiškumo sudarytų sąlygas uždrausti (nuo 6 val. ryto iki 23 val. vakaro) netgi tautines lietuvių pasakas (kaip keliančias siaubą), riedučių sportą (kaip sąmoningą turto naikinimą), viešą mėsainių valgymą (kaip blogos mitybos skatinimą), ar Kristijono Donelaičio „Metus“ (kaip kūrinį, kupiną nešvankių posakių).

REKLAMA
REKLAMA

Protesto akcijos pabaigoje buvo įteiktas kreipimąsis šalies prezidentui. Kreipimąsi pasirašė 32 jaunimo, šeimų, moterų, studentų, žurnalistų organizacijų, asociacijų atstovai.

Taikaus susirinkimo iniciatoriai solidarizuojasi su Lietuvos žmogaus teisių ir kitomis, tarp jų ir jaunimo bei tarptautinėmis organizacijomis, jau pareiškusiomis pasipiktinimą skandalinguoju „cenzūros“ įstatymu: Nobelio premiją pelniusia „Amnesty international“, demokratinę Europą vienijančia Europos Taryba, IGLYO, ILGA, Europos parlamento grupėmis. Taikiame susibūrime prie prezidentūros Lietuvos gyventojai parodys, kad jiems taip pat rūpi laisvos, tolerantiškos ir demokratinės Lietuvos ateitis, kurioje neliktų vietos neetiškam teisiniam nihilizmui.

Dėl šio įstatymo užvakar protestuota Briuselyje prie Lietuvos nuolatinės atstovybės.

Prie prezidentūros atėjo ir apie pusšimtį įstatymo šalininkų:


Ruslano Kondratjevo nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų