REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno valdininkai, į pagalbą pasitelkę policijos pareigūnus, užsimojo išsiaiškinti, kas ant miesto centre esančio pastato sienos nupiešė homoseksualius santykius esą propaguojantį vaizdelį.

REKLAMA
REKLAMA

Glaudžiai apsikabinusius ir besibučiuojančius du vyrus vaizduojantis piešinys dar kurį laiką "puoš" pastatą (kuriame anksčiau veikė muzikinis klubas "Fortas"), mat dabar jis saugomas ikiteisminio tyrimo tikslais. Laikinosios sostinės valdininkai sumanė surasti mėgėjiško kūrinio autorius ir nubausti juos ne tik už viešosios tvarkos pažeidimą, bet ir homoseksualizmo propagavimą.

REKLAMA

Kreipėsi į merą.

Apie piešinį miesto valdininkai sužinojo iš kaunietės Virginijos Mozūrienės, kuri raštu kreipėsi į Kauno merą Andrių Kupčinską. Moteris pareikalavo, kad piešinys, kuris gerai matomas iš vienos judriausių centre - K.Donelaičio - gatvės, būtų sunaikintas, nes esą gali padaryti neigiamą įtaką nepilnamečiams.

"Toks piešinys akivaizdžiai propaguoja homoseksualius santykius, sukelia atgrasumo, pasibjaurėjimo jausmą. Piešinys neturi jokios vertingos informacijos, nematau nei estetinės, nei meninės vertės", - rašte Kauno merui dėstė V.Mozūrienė.

REKLAMA
REKLAMA

Įžvelgia piktų kėslų

LŽ kalbintas Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius atskleidė, kad į V.Mozūrienės laišką sureaguota nedelsiant - jis buvo perduotas Kauno apskrities Vyriausiajam policijos komisariatui (VPK). O piešinys, anot vicemero, kol kas nėra pašalinamas nuo pastato sienos, kad nebūtų sunaikinti "nusikaltimo pėdsakai".

"Mano žiniomis, panašaus turinio "kūrinių" yra atsiradę ne vienoje Kauno vietoje. Akivaizdu, kad tai - homoseksualizmo, pedofilijos propagavimas", - aiškino vicemeras. S.Buškevičius įsitikinęs, kad besibučiuojančių vyrų atvaizdas nupieštas reaguojant į Seimo neseniai priimtą naują Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo redakciją. "Homoseaksualumas yra įgyjamas, todėl jaunimui bandoma daryti įtaką įvairiais būdais", - priešiškumo netradicinės seksualinės orientacijos asmenims neslėpė S.Buškevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politiko nuomone, tyrimą atliekantys pareigūnai galės iškelti ne vieną, o dvi bylas - dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pedofilijos skatinimo. Esą besiglamonėjančius vyrus ant sienų piešia ne vandalai, o kitų nedorų tikslų turintys žmonės. "Tai nėra atsitiktinumas ar vandalizmas, o tikrų tikriausias paslėptų kėslų turintis nusikaltimas", - sakė S.Buškevičius. Reziumuodamas jis pareiškė, kad homoseksualumo propagavimas Kaune nebus toleruojamas.

Tikisi liudininkų pagalbos

Kauno apskrities VPK viršininkas Algirdas Kaminskas LŽ tikino dar nesusipažinęs su miesto valdininkų prašymu pradėti tyrimą dėl minėto piešinio. "Kol kas galiu pasakyti tik tiek, kad bet koks fasadų niokojimas vertinamas kaip viešosios tvarkos pažeidimas, užtraukiantis bausmę", - sakė jis.

REKLAMA

Pareigūno teigimu, nustatyti piešinių ant sienų autorius paprastai labai sudėtinga. Tačiau šiuo atveju buvo "išdailintas" pastatas, esantis gerai matomoje vietoje, tad tikimasi, kad atsilieps kūrybos procesą stebėję liudininkai.

Kol kas nei valdininkai, nei politikai nežino, kam priklauso vyrų bučiniu "pažymėtas" pastatas. Prieš kelerius metus čia veikė muzikinis klubas "Fortas". Jau ilgą laiką pastatas stovi tuščias, jame niekas nevyksta.

Kristina KUČINSKAITĖ

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų