REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būdamas 50 metų Los Andžele birželio 25 dieną mirė pop karaliumi tituluojamas dainininkas Michaelas Jacksonas, praneša BBC. Greitoji pagalba į dainininko namus buvo iškviesta ketvirtadienį apie vidurdienį vietos laiku po to, kai sustojo jo kvėpavimas ir nustojo plakti širdis.

REKLAMA
REKLAMA

Greitosios pagalbos automobiliu Jacksonas buvo staigiai nuvežtas į vietinį gydymo centrą - UCLA Medical Center. Skelbiama, kad jis buvo gilioje komoje, o netrukus ligoninės medikai konstatavo mirtį. Dainininko kūno skordimas turėtų būti atliktas šį penktadienį.

REKLAMA

Įžymybės teigia negalinčios atsigauti po netikėtos Michaelo Jacksono mirties.

Daugybę sveikatos problemų turėjusi žvaigždė nuo liepos 13 dienos Didžiojoje Britanijoje turėjo surengti sugrįžimo koncertų turą.

Pastaruoju metu Jacksonas repetavo būsimą pasirodymą savo namuose Los Andžele.

Michaelas Jacksonas su savo broliais ir seserimis grupėje „The Jackson 5“ pradėjo muzikinę karjerą daugiau nei prieš 40 metų. 1971 metais jis išleido pirmąjį solinį įrašą „Got to Be There“, o 1972 metais jo pirmasis singlas „Ben“ užėmė pirmąją vietą populiariausių JAV dainų sąraše.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis solinis Michaelo Jacksono albumas išleistas 1975 metais. 1982-ųjų jo albumas „Thriller“ įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip sėkmingiausiai parduodamas visų laikų albumas: JAV buvo parduota 26 mln. plokštelės kopijų, o visame pasaulyje - 65 mln.

2005 metų birželį baigėsi teismo procesas dėl Jacksono kaltinimo vaikų tvirkinimu bylos nagrinėjimo - prisiekusieji išteisino dainininką. Nuo to laiko jis retai rodydavosi viešumoje, pastaruoju metu dainininkas turėjo finansinių problemų.

M.Jacksonas augino tris vaikus - Michael Joseph Jackson Jr, Paris Michael Katherine Jackson ir Prince Michael Jackson II.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Jacksono mirties priežastis - nuskausminamieji...

Michaelas Jacksonas nustojo kvėpuoti po dar vienos nuskausminamojo preparato dozės, penktadienį rašo britų dienraštis "The Sun", kaip šaltinį nurodydamas Los Andželo Kalifornijos universiteto medicinos centro greitosios pagalbos poskyrį. 

Kaip pasakojo dainininko aplinkos žmonės, po demerolo injekcijos Jacksono kvėpavimas pasunkėjo, ėmė retėti, kol galiausiai visai sustojo. Greta buvęs asmeninis gydytojas bandė daryti dirbtinį kvėpavimą ir iškvietė greitąją pagalbą. Po aštuonių minučių atvykę medikai pradėjo reanimaciją.

REKLAMA

Gydytojai bandė atgaivinti Jacksono širdį kelyje į ligoninę, bet nesėkmingai. Skelbiama, kad greitoji pagalba buvo iškviesta 12.22 val. vietos laiku, o jo mirtį medikai konstatavo 14.26 val. Pirminiais duomenimis, Jacksonas mirė sustojus širdžiai.

Jacksono šeimos advokatas Brianas Oxmanas agentūrai "Agence France-Presse" pareiškė, kad Michaelas nuolat vartojo stiprius preparatus norėdamas atgauti formą prieš Londone numatytų koncertų seriją, turėjusią prasidėti liepos viduryje. Kalbėdamas apie dainininko mirtį, advokatas pažymėjo, kad ji nebuvo netikėta. 

REKLAMA

"Jį supę žmonės visą laiką skatino vartoti stipriai veikiančius preparatus. Jei manote, kad Annos Nicole Smith atveju buvo piktnaudžiavimas, to nepalyginsi su tuo, kas vyko Michaelo Jacksono gyvenime", - pažymėjo Oxmanas. 

(Žinomas fotomodelis Smith buvo rasta mirusi Floridos viešbutyje 2007 metų vasarį. Buvo nustatyta, kad ji mirė nuo nuskausminamųjų preparatų perdozavimo.)

M.Jacksonas vartojo nuskausminamuosius dėl pasirodymų metu patirtų sužeidimų, kai nukritęs scenoje susižalojo stuburą ir koją. 

Demerolo (meperidino) preparatas, kurį mini dienraštis "The Sun", yra stiprus analgetikas, turintis vidutinį raminamąjį poveikį. Vartojant didelėmis dozėmis ilgainiui jis sukelia priklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

... ar stresas?

Tuo tarpu britų dienraštis "The Telegraph" rašo, kad pop karaliaus mirtį galėjo išprovokuoti stresas dėl būsimų pasirodymų.

Savaitę prieš mirtį pasirodė pranešimų, kad Jacksoną išgąsdino tai, jog turo organizatoriai užsakė 50 koncertų Londono O2 arenoje, dainininkas iš paskutiniųjų stengėsi susitvarkyti su įtempta repeticijų dienotvarke. 

"Nuėjau miegoti žinodamas, kad surengsiu 10 pasirodymų, o pabudęs sužinojau naujieną, kad bus 50 koncertų", - esą sakė dainininkas savo fanams. 

REKLAMA

Jacksono draugas Uri Geller televizijos kanalui "Sky News" pasakojo: "Kiekvienas gydytojas pasakytų, kad stresas žudo. Manau, kad dėl laukusios 50 koncertų serijos ir noro viską padaryti tobulai jis jautė didelį spaudimą. Mano nuomone, tai ir galėjo būti jo mirties priežastis. Nemanau, kad idėja surengti turą buvo klaida, manau, kad klaida buvo vienu metu surengti tiek daug koncertų. Būtų pakakę trijų, keturių, penkių, daugiausia dešimties koncertų, bet 50 tai jau per daug sunku kiekvienam".

M.Jacksono fanai prie Neverlando rančos

AFP/REUTERS/SCANPIX nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų