REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešgaisrinės apsaugos, muitinės, pasienio ir policijos pareigūnų profesinės sąjungos nusprendė atnaujinti „aktyvius protestus prieš Vyriausybės vykdomą teisėsaugos sistemos griovimą“. Toks sprendimas priimtas Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) tarybos posėdyje. Protesto data bus numatyta per keletą artimiausių savaičių.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl protestų datų, formų ir būdų kol kas sprendžiame. Matyt, per kokias porą savaičių apsitarsime ir paskelbsime. Visos Lietuvos tarybų ir atstovų posėdis įvyko antradienį vakare, reagavome į įvykius Seime, kur buvo bandoma priimti įstatymą dėl bazinio dydžio mažinimo“,

– lrt.lt sakė NPPSS tarybos narys, Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Tomas Vaitkunskas.    

REKLAMA

Vytautas Bakas, NPPSS pirmininkas, teigia, kad Premjero potvarkiu gegužę įkurta darbo grupė, kuri turėjo iki birželio pradžios pateikti konkrečius sistemos reformos pasiūlymus ir taip taupyti, kol kas neišsprendė nė vieno klausimo.

„Deja, tačiau šiai Vyriausybei, Ministrui Pirmininkui, Vidaus reikalų ministrui neužtenka valios ar jėgų priimti būtinus sprendimus, reikalingus merdinčiai teisėsaugos sistemos reformuoti. Vietoje ryžtingų ir savalaikių sprendimų mes matome tik gyvybiškai svarbių klausimų marinimą gausybėje sukurtų darbo grupių, derybų ir dialogo su profesinėmis sąjungomis imitavimą ir atnaujintus bandymus sistemos finansavimo problemas spręsti atimant darbo užmokestį iš eilinių pareigūnų“, – teigia NPPSS tarybos narys, Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Tomas Vaitkunskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot profesinių sąjungų atstovų, valdančiųjų pastangos mažinti bazinį darbo užmokesčio dydį ir dar labiau karpyti teisėsaugos įstaigų finansavimą įrodo, kad valdžia pasirinko lengviausią taupymo būdą.

„(Reikalaujame) palikti 2008 metais patvirtintą biudžetą, kuris buvo patvirtintas šiems metams ir neliesti jokių mūsų socialinių garantijų. Alga yra labai maža, o visa kita – papildomi priedai, kuriuos dabar norima pjauti, atimti. Jie sudaro beveik 50 procentų žemutinės grandies pareigūnų, tai yra tų, kurie patruliuoja, gaisrus gesina, pasienį kontroliuoja, atlyginimų“, – lrt.lt dėstė T. Vaikunskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų