REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujoji sąjunga (socialliberalai) protestuoja prieš Vilniaus savivaldybės sprendimą uždrausti ketvirtadienį sostinės Vinco Kudirkos aikštėje organizuotą protesto akciją "Prieš motinystės (tėvystės) išmokų mažinimą".

REKLAMA
REKLAMA

"Tokius Vilniaus savivaldybės veiksmus vertiname kaip antikonstitucinius, pažeidžiančius žmogaus teises. O Vilniaus valdžios vyrų aiškinimus, kad V. Kudirkos aikštėje netilps tūkstantis protestuotojų, vertinu kaip absurdą. Prieš dvi savaites Vilniaus savivaldybė toje aikštėje leido protestuoti profsąjungoms, kurios į mitingą ketino surinkti 4 tūkstančius protestuotojų", - teigia Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA

Pritardama protesto akcijos organizatorių siūlymui dovanoti Vyriausybei žaisliukų, Naujoji sąjunga Vyriausybei ir Vilniaus savivaldybės vadovams dovanos sauskelnių.

"Žaisliukų dar reikės mažyliams, o sauskelnių, akivaizdu, šiai besiblaškančiai, panikuojančiai Vyriausybei reikia jau dabar", - teigia A. Paulauskas.

Politiko manymu, Vyriausybės sprendimai yra skuboti ir pažeidžia solidarumo principą: iš žmonių atima paskutines kelnes, o patys nusimauti kelnių nenori.

REKLAMA
REKLAMA

"Saulėlydžio komisija kuria planus, kaip atleisti keliasdešimt valdininkų, o į darbą, pasirodo, priiminėjama šimtais. Ministerijose, Seime valdininkų nesustabdomai daugėja. Apsikarpyti išlaidas pirmiausia turi Vyriausybė ir Seimas - taupymo vajaus organizatoriai ir išmokų karpytojai. Mažylių tėvus skriausti - pats paprasčiausias ir prasčiausias sprendimas, pažeidžiantis teisėtus žmonių lūkesčius", - įsitikinęs A. Paulauskas.

Naujoji sąjunga ir jos lyderis pasisako už solidarumo principą: sunkmečio našta turi dalytis ne vien tik silpniausieji - neįgalieji, bedarbiai, mamos, auginančios vaikus, pensininkai, gaunantys po vieną pensiją, bet ir stipriausieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Solidarumo principas turi būti visuose sprendimuose, tačiau taip nėra. Dabar Vyriausybė gąsdina pensininkus, kad bus mažinamos jų pensijos. Kaip jiems reikės išgyventi? Bet Vyriausybė bijo net prasižioti, kad pirmiausia reiktų peržiūrėti tuos pensininkų sąrašus, kurie gauna po dvi, tris pensijas, tuos sąrašus piliečių, kurie gauna rentas, kitas valstybės dovanas. Pensija turėtų būti viena. Visa kita - tik privilegijos saviems, partijos rinkėjams ir globotiniams. Būtų solidarumas - nereiktų mažinti pensijų, užtektų lėšų ir mamoms, auginančioms vaikus", - teigia A. Paulauskas.

REKLAMA

Sostinės valdžia neleido rengti ketvirtadienį Vinco Kudirkos aikštėje planuoto tūkstantinio mamų ir tėčių mitingo, primena ELTA. Tuo tarpu organizatoriai neatsisakė planų surengti protesto akciją, tik sumažino dalyvių skaičių iki devynių. Savivaldybės sprendimą neišduoti leidimo mitingui organizatoriai žada skųsti.

Nepatenkinti Vyriausybės siūlymu mažinti maksimalias motinystės ar tėvystės išmokas į Vilniaus gatves žadėjo išeiti mamos ir tėčiai. Vinco Kudirkos aikštėje vykstančio mitingo metu valdžios ketinta prašyta nemažinti maksimalių išmokų bei nežlugdyti ir taip menko Lietuvos gimstamumo.

Tikėtasi, kad į protesto akciją "Visos Lietuvos mamos ir tėčiai - vienykitės" susirinks apie tūkstantį tėvelių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų