REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitais metais rinkai bus pateikta D. Britanijoje sukurta skalbyklė, vienam skalbimo ciklui naudojanti vos vieną stiklinę vandens, pranešė „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji skalbyklė, visoje šalyje leisianti per metus sutaupyti milijardus litrų vandens, buvo sukurta Lydso universitete. Pasak šią technologiją komercializuojančios bendrovės „Xeros“ atstovų, ši skalbyklė naudoja mažiau nei 10 proc. įprastinėms skalbykloms reikiamo vandens kiekio ir 30 proc. mažiau energijos.

REKLAMA




Fareastgizmos.com iliustr.

„Xeros“ iš pradžių ketina naująsias skalbykles pardavinėti viešbučiams, skalbykloms ir drabužių valymo įmonėms, o po to planuoja pateikti jas ir masinei rinkai.

Pasak bendrovės atstovų, skalbiniams sudrėkinti tokioje skalbyklėje pakanka nedidelio kiekio vandens, o speciali skalbimo priemonė – vadinamieji „skalbiamieji rutuliukai“ – naudojant nedidelį garų kiekį pašalina dėmes ir sugeria nešvarumus. Po vieno skalbimo ciklo „skalbiamieji rutuliukai“ išbyra iš būgno į specialią talpą, ir juos galima pakartotinai naudoti šimtą ir daugiau kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų