REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per protestus Irane žuvusio vyro giminėms liepta susimokėti už kulkas

Kaip skelbia „The Wall Street Journal“, per Irane vykusias demonstracijas nužudyto vyro artimiesiems liepta susimokėti 3 tūkst. dolerių už kulkas, kurios atėmė opozicijos aktyvisto gyvybę. Devyniolikametis Kavehas Alipouras per šeštadienį vykusią protesto akciją, kuri virto susirėmimu sus saugumo pajėgomis, buvo nužudytas šūviu į galvą.

REKLAMA
REKLAMA

Irano valdžia nužudytojo šeimai pareiškė negąžinsianti aukos kūno tol, kol artimieji nesusimokės už kulkas, kurias saugumo pajėgos panaudojo nušaudamos K. Alipourą. Tiesa vėliau valdžia nusileido, nes suvokė, kad šeima neturi reikalaujamų pinigų. Tiesa, atidavusi aukos kūną, valdžia pareiškė, kad jis negali būti palaidotas miesto ribose.

REKLAMA

Galiausiai dabar valdžia uždraudė Teherano mečetėse rengti gedulingas pamaldas, skirtas protestų aukoms atminti. Oficialiai skelbiama, kad per daugiau nei savaitę trunkančius protestus jau žuvo 17 žmonių.

Be to, šeštadienį buvo paskelbtas trumpas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota kaip Irano saugumo pajėgos nužudo 27 metų Nedą Aghą-Soltan. Ši moteris, kurią pakirto į galvą pataikiusi kulka, jau tapo visos Irano opozicijos simboliu. Šis portale „You Tube“ paskelbtas vaizdo klipas rodo, kad nepaisant visų draudimų užsienio žiniasklaidos priemonėms nušviesti įvykius Teherane, eiliniai piliečiai savo primityvia technika gali informuoti pasaulį apie įvykius šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų