REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos naftos perdirbimo kompanija "Lotos" domisi investicijų plėtros galimybėmis Lietuvoje. Tikimasi, kad jau šių metų antrajame pusmetyje bus imtasi konkrečių veiksmų dėl bendradarbiavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip antradienį po susitikimo su "Lotos" vadovais sakė Premjeras Andrius Kubilius, lenkai norėtų investuoti mūsų šalyje.

REKLAMA

"Lotos" yra stipri naftos perdirbimo ir naftos verslo kompanija, kuri turi planų, nuveiktų darbų čia, Lietuvoje. Visų pirma, plėtodami naftos išgavimo verslą kompanijoje ("Hermis capital" - ELTA), kuri dirba jau keletą metų Lietuvoje ir kurios veiklos plėtra Lietuvoje tikrai būtų sveikintina", - sakė Ministras Pirmininkas.

Pasak grupės "Lotos S.A." valdybos pirmininko Pavelo Olechnovičiaus (Pawel Olechnowicz), "Lotos" turi ambicijų išsiplėsti Lietuvos rinkoje nuo dabar užimamų 42 iki 50 proc. bei užimti stipresnes pozicijas gatavų produktų srityje.

REKLAMA
REKLAMA

"Su "Hermis capital" aptarinėjame šituos planus, yra kelios kryptys, kur norėtume išsiplėsti. (...) Investicijos būtų nukreiptos į žalios naftos gavybą. Šiuo metu daugiausia kalbama apie pakrantės zoną sausumoje, bet ateityje, jeigu Lietuvos Vyriausybė ryšis išduoti leidimus gavybai jūroje, tai mes turime pajėgumų, galimybes, technologiją, galėtume dalyvauti ir ten. (...) Suinteresuoti toliau plėtoti prekybą asfaltu ir įvairiausiais naftos pagrindu pagamintais mineraliniais tepalais", - kalbėjo P. Olechnovičius.

"Lotos S.A." valdybos pirmininko teigimu, veiklą norima pradėti kuo greičiau, bet tikimasi, kad konkrečių veiksmų bus imtasi šių metų antrajame pusmetyje. Jis apgailestavo, kad ekonominė krizė pristabdė plėtrą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

P. Olechnovičius išreiškė viltį, kad Vyriausybė užtikrins palankią verslo aplinką - padės išspręsti mokestinius klausimus, aplinkosaugos problemas.

"Tikimės, kad tai bus daroma ES teisyno pagrindu, kuris turėtų būti palankus tiek Lietuvai, tiek ir mūsų verslo plėtrai", - teigė Lenkijos naftos koncerno atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų