REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Vyriausybė pritarė siūlymui į Europos Komisiją (EK) deleguoti dabartinį finansų ministrą Algirdą Šemetą. Praėjusią savaitę, Europos Vadovų tarybos metu, EK primininkas Jose Manuelis Barroso Premjerui Andriui Kubiliui sakė, kad A. Šemeta – tinkamas kandidatas į eurokomisarus.

REKLAMA
REKLAMA

A. Šemeta turėtų perimti išrinktosios Prezidentės Dalios Grybauskaitės turimą biudžeto ir finansinio programavimo eurokomisaro portfelį.

REKLAMA

A. Kublius yra prasitaręs, jog tikisi, kad A. Šemeta Briuselyje galėtų likti ne tik iki eurokomisaro kadencijos pabaigos lapkritį, bet ir kitai kadencijai.

A. Kubilius yra patvirtinęs, kad jau yra pasirinkęs, kas galėtų pakeisti A. Šemetą finansų ministro poste.

Jis neneigia, kad A. Šemetai išvykus į Briuselį Finansų ministerijai vadovauti liks dabartinė ministerijos sekretorė Ingrida Šimonytė.

I. Šimonytė karjerą pradėjo 1997 metais Finansų ministerijos Fiskalinės politikos departamente. Šiuo metu ji kuruoja mokesčių, fiskalinės politikos, apskaitos ir finansinės atskaitomybės sritis.

REKLAMA
REKLAMA

Išrinktoji Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sakiusi, kad A. Šemetos kandidatūra nėra geriausia, bet tikslingiausia.

D. Grybauskaitės teigimu, Lietuvai svarbu yra išlaikyti dabartinį eurokomisaro – finansinio programavimo ir biudžeto – portfelį, nes mažai valstybei tokia atsakomybės sritis yra tikrai naudinga.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų