REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį prekyba NASDAQ OMX Vilniaus vertybinių popierių biržoje nurimo ir pradėjo gyventi kitos savaitės nuotaikomis, kuri bus trumpesnė dėl nedarbo dienų, rašo investicinis bankas „Finasta“.

REKLAMA
REKLAMA

Biržoje sudaryti tik 482 sandoriai, pasiekta 889,5 tūkst. litų apyvarta. Pakilus 15 bendrovių akcijų kainai, o nukritus tik 4, NASDAQ OMX Vilniaus indeksas kilo 0,88 proc. iki 179,62 punkto.

REKLAMA

Didžiausiomis apyvartomis pasižymėjo „TEO LT“ ir Ūkio banko vertybiniai popieriai, kurių perleista atitinkamai 178,4 tūkst. ir 177,6 tūkst. litų. „TEO LT“ akcijų kaina pakilo 1,82 proc. iki 1,12 lito, o Ūkio banko akcijų kaina išliko nepakitusi – 0,70 lito.

NASDAQ OMX Rygos biržos prekyba nebuvo aktyvi ir pasiekta tik 8,7 tūkst. latų apyvarta. Tačiau NASDAQ OMX Rygos indeksas šovė į viršų labiausiai iš visų Baltijos šalių biržų – net 3,24 proc. iki 245,2 punkto. Didžiausia apyvarta galėjo pasigirti „Latvijas Kugnieciba“ vertybiniai popieriai, kurių suprekiauta už 4 tūkst. latų, o kaina kilo 7,14 proc. iki 0,45 lato.

NASDAQ OMX Talino vertybinių popierių biržos investuotojai penktadienį taip pat nebuvo linkę aktyviai prekiauti. Apyvarta pasiekė tik 238 tūkst. eurų, Talino indeksas stiebėsi į viršų. Didžiausią kilimą fiksavo „Olympic Entertainment Group“ akcijos, kurios kilo 6 proc. iki 0,53 euro, o bendra perleistų akcijų vertė siekė 16,3 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų