REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojai skatinami rūšiuoti namuose susikaupiančias atliekas. Postūmiu į atskirus konteinerius mesti plastiko, stiklo ir popieriaus atliekas turėtų tapti parašas, padėtas po Žaliąja deklaracija. Tai yra dokumentas, kuriame asmeniškai įsipareigojama rūšiuoti atliekas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirašyti Žaliąją deklaraciją galima internete adresu as-zalias.lt. Pirmasis šį dokumentą pasirašė aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas. Vienas pirmųjų parašą po Žaliąja deklaracija padėjo ir Klaipėdoje gimęs aktorius Audrius Bružas.

REKLAMA

„Linkiu, kad bet ką darydami žmonės pradėtų nuo savęs, nesidairytų aplink, o pradėtų nuo savo, kad ir mažo indėlio. Linkiu neieškoti kaltų, atsakingų, ar samprotauti, kad pasirūpins kažkas kitas. Svarbiausia neatidėlioti, o pradėti šiandien. Drąsiai dedu savo parašą po šiuo dokumentu, nes suvokiu, kad daug kas priklauso ir nuo manęs“, – sakė A. Bružas.

Žaliojoje deklaracijoje rašoma, jog nesaikingas vartojimas, neatsakingas elgesys su atliekomis Žemėje prisidėjo prie negrįžtančių procesų sukėlimo – keičiasi klimatas, mažėja biologinė įvairovė, senka naftos ir geriamojo vandens ištekliai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirašydami deklaraciją gyventojai prisiima moralinę atsakomybę už tai, kad mūsų planeta keičiasi ir pasižada padaryti viską, kad išsaugotų planetą ateinančioms kartoms. Viena realių veiklų, kaip prisidėti prie gamtinių išteklių tausojimo – atliekų rūšiavimas.

Žaliosios deklaracijos kelionė po Lietuvą yra Aplinkos ministerijos inicijuoto aplinkos apsaugos projekto „Aš – žalias“ dalis. Išreikšdamas pritarimą aplinkosaugos idėjoms aktorius A.Bružas tapo šio projekto ambasadoriumi.

Žaliąją deklaraciją internete iki šiol pasirašė apie 1 tūkst. Lietuvos gyventojų. Tikimasi, kad jie laikysis duoto pažado ir prisidės prie antrinių žaliavų taupymo. Rudenį Žalioji deklaracija bus perduota Aplinkos ministerijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų