REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Panoramoje“ bus pristatytas didžiausias Lietuvoje rūkytas varškės sūris

Šiandien 18 valandą Lietuvos rekordų knyga bus papildyta dar vienu skanėstu – didžiausiu Lietuvoje varškės sūriu.

REKLAMA
REKLAMA

Rekordinį – 12 kilogramų svorio skanėstą iškeps ir visus smagurius, susirinkusius laisvalaikio ir prekybos centre „Panorama“, pavaišins sūrininkė Milda Kutrienė iš Biržų rajono.  

REKLAMA

Savo sūriais Biržų krašte garsėjanti ponia Milda naminius sūrius gamina jau dešimt metų. Didysis laumių Joninių sūris – pirmasis tokio įspūdingo dydžio šios sūrininkės gaminys.

„Naminis varškės sūris yra vienas iš pagrindinių Joninių patiekalų, todėl ir kilo idėja šiais metais pagaminti didžiausią Lietuvoje Joninių sūrį. Jau daug metų gaminu naminius sūrius, dalyvauju įvairiuose mugėse, todėl tokio dydžio sūrio gamyba man yra savotiškas profesionalumo išbandymas. Tikiuosi, kad sūris bus ne tik didžiausias, bet ir skaniausias Lietuvoje“, – sakė Milda Kutrienė, rekordui pristatomo sūrio gamintoja.

REKLAMA
REKLAMA

Anot ponios Mildos sūris yra tokio maksimalaus dydžio, kokį ji galėjo išrūkyti savo krosnyje. Kitu atveju rekordui pateikto sūrio dydis būtų dar didesnis. „Jei norėsiu pagerinti savo rekordą, teks įsigyti didesnė krosnį“, – juokavo sūrio giganto autorė.

Gaminant Joninių sūrį specialioje krosnyje buvo rūkytas dvi paras. Jam pagaminti sunaudoti 105 litrai pieno, kuris gaunamas iš pačios ponios Mildos ūkyje auginamų karvių. Tinkamai paruošti gamybai reikiamus komponentus, paslėgti ir išrūkyti milžinišką sūrį prireikė visų namiškių pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Joninių sūrio rekordas yra vienas iš Laumių Joninėms skirtų „Panoramos“ renginių akcentų. Didžiausio Joninių sūris bus išmatuotas, pasvertas ir užfiksuotas rekordų knygoje 18 valandą laisvalaikio ir prekybos centre „Panorama“. Visi smaguriai kviečiami paragauti sūrio rekordininko.

Šeštadienį toliau švęsti „Paslaptingų Laumių Joninių“ pakvies ir linksmieji „Inculto“. Taip pat tęsis Baltijos amatininkų mugė, čia atvykę prekeiviai iš Estijos, Latvijos ir visos Lietuvos siūlantys ne tik skilandžių, mėsos, rankų gamybos muilų, papuošalų, dirbinių, bet ir pramogų vaikams – monetų kalimo, molio indų žiedimo. Žolininkė Adelė Karaliūnaitė „Panoramos“ svečiams mielai pasakoja apie žolelių ir žodžių galias, demonstruoja pagoniškas apeigas.

REKLAMA

Ketvirtadienį „Panoramoje“ iškilmingai pristatyta daugiau nei 2 metrų suknelė iš miško, lauko, darželio augalų ir gėlių laukia kiekvienos merginos, norinčios bent akimirkai pavirsti laumėmis. Pajusti tikrą šventės nuotaiką padės „Laumės pėdutės“, „Panoramos“ svečiams atnešančios dovanas ir siurprizus. Muzikinį šurmulį paskleis gatvės muzikantai, visą dieną grojantys prekybos centre.

Penktadienis (birželio 19 d.):

Rekordinio dydžio varškės sūrio ragavimas (18 val.)

„Laumės suknelės“ matavimasis (11-21 val.)

Žolininkės Adelės Karaliūnaitės apeigos 12.30 ,18, 19 val.

Baltijos šalių amatininkų mugė (11-21 val.)

Gatvės muzikos muzikantų pasirodymai (11-21 val.)

„Laumės pėdutės“ (laimingomis valandomis)

REKLAMA

Šeštadienis (birželio 20 d.):

Grupės „InCulto“ koncertas (16 val.)

„Laumės suknelės“ matavimasis (11-21 val.)

Žolininkės Adelės Karaliūnaitės apeigos 12.30 ,18, 19 val.

Baltijos šalių amatininkų mugė (11-21 val.)

Gatvės muzikos muzikantų pasirodymai (11-21 val.)

„Laumės pėdutės“ (laimingomis valandomis)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų