REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Europos Sąjungos vadovų susitikimą Briuselyje Prezidentas Valdas Adamkus atvyko ne tik spręsti svarbių klausimų, bet ir ištarti „sudiev“ šalių vadovams. Birželio 18-19 dienomis V. Adamkus paskutinį kartą dalyvauja Europos Vadovų Taryboje kaip šalies vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Atvykęs į Europos vadovų susitikimą Briuselyje V. Adamkus neslėpė minorinių nuotaikų.

„Turbūt kaip ir kiekvienas atsisveikinimas yra žmogiškai priimamas. Per tiek laiko su Europos vadovais pavyko sudaryti ir asmeniškų ryšių. Bus gaila pasakyti sudiev“, - sakė Lietuvos vadovas.

REKLAMA

Prezidentas tikisi, kad neoficialūs, kaip Jo Ekscelencija įvardina „žmogiški“, ryšiai išliks ir pasibaigus kadencijai.

„Aš juos (Europos vadovus - ELTA) gerbiu, daug pasimokiau. Be galo džiaugiuosi, kad pažinau tuos žmones, ir noriu tikėti, kad pažintis sutvirtino Lietuvos bendravimą tarp atskirų Europos valstybių“, - sakė V. Adamkus.

Prezidentas teigė negalintis išskirti kurio nors vieno Europos vadovo, su kuriuo bus sunkiausia atsisveikinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Sunkiausia bus atsisveikinti su tais, su kuriais artimiausiai dirbau krizių metu - Vokietijos kanclere Angela Merkel, Prancūzijos Prezidentu Nikolia Sarkozi (Nicolas Sarkozy), su kuriuo tekdavo kartais ir susiginčyti, kartais jis būdavo nelabai patenkintas mano užimta viena ar kita pozicija“, - kalbėjo V. Adamkus.

Prezidentas džiaugėsi ir bendradarbiavimu su Čekija, Liuksemburgu, prisiminė pasitraukusį Didžiosios Britanijos premjerą Tonį Blerą (Tony Blair).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų