REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Vyriausybės pastarojo pusmečio veiksmai, reaguojant į ekonominio ir finansinio sunkmečio iššūkius, yra sveikintini, teigia Europos Komisijos (EK) narys ekonomikos ir pinigų reikalams Choakinas Almunija (Joaquin Almunia).

REKLAMA
REKLAMA

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius Briuselyje tęsia susitikimus su aukštais Europos Sąjungos pareigūnais prieš ketvirtadienį pavakare prasidedančios Europos Vadovų Tarybos (EVT) I sesiją. Ketvirtadienį Premjeras susitiko su kadenciją baigiančiu Europos Parlamento (EP) Pirmininku Hansu Gertu Pioteringu (Hans-Gert Pottering) ir EK nariu ekonomikos ir pinigų reikalams Ch. Almunija.

REKLAMA

A. Kubiliaus susitikime su Ch. Almunija taip pat dalyvavo finansų ministras, naujasis Lietuvos kandidatas į Europos finansų ir biudžeto komisaro postą Algirdas Šemeta. Ch. Almunija pasveikino ir aukštai įvertino Lietuvos Vyriausybės pastarojo pusmečio veiksmus reaguojant į ekonominio ir finansinio sunkmečio iššūkius.

„Jūs nuosekliai imatės priemonių, kurias žadėjote, ir tos priemonės duoda rezultatų“, - sakė Europos komisaras Ch. Almunija.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad EK palaiko A. Kubiliaus vadovaujamos Vyriausybės žingsnius ir linki sėkmės toliau išlaikant šalies finansinį stabilumą.

Susitikime su EP Pirmininku A. Kubilius aptarė Europarlamento rinkimų rezultatus, kurie buvo sėkmingi Europos centro-dešiniosioms partijoms. H. G. Pioteringas informavo Lietuvos Premjerą, kad Europarlamente kol kas frakcijos nėra pasiekusios sutarimo dėl dabartinio EK Pirmininko Žozė Manuelio Barozo (Jose Manuel Barroso) kandidatūros, kurią EVT rengiasi pasiūlyti naujai EK vadovo kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu A. Kubilius priminė EP pirmininkui svarbią iniciatyvą remti Europoje totalitarinių režimų tyrimus, didinti visuomenės informuotumą apie totalitarinių režimų nusikaltimus. H. G. Pioteringas pritarė šiam Lietuvos rūpesčiui ir pažymėjo, kad jis palaikė Europos Parlamento rezoliuciją dėl totalitarizmo nusikaltimų.

Prieš EVT I sesiją A. Kubilius dar dalyvaus tradiciniame Europos liaudies partijos vadovų susitikime. Jame ketina dalyvauti Vokietijos, Prancūzijos, Lenkijos, Švedijos, kitų šalių vyriausybių vadovai, vadovaujantys Europos liaudies partijos nacionalinėms partijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų