REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas priėmė rezoliuciją dėl medicinos darbuotojų socialinių garantijų.

Už ją balsavo 41 parlamentaras, prieš – 8, susilaikė 25.

Rezoliucijoje siūloma sustabdyti sprendimus, kurie pablogino medicinos darbuotojų socialines garantijas ir taip juos papiktino, o teisės aktus, kuriuose šie sprendimai įtvirtinti, pripažinti negaliojančiais.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį rezoliucijos projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai socialdemokratai Algirdas Sysas ir Irena Šiaulienė.

REKLAMA

Dokumente siūloma pažymėti, kad sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko įsakymu akivaizdžiai pablogintos medicinos darbuotojų socialinės garantijos.

Rezoliucijos projekte taip pat siūloma pabrėžti, kad pastarieji teisės aktai priimti vienašališkai, nederinant su medicinos darbuotojų profesinių sąjungų atstovais.

Ketvirtadienį jau antrą kartą šį mėnesį prie Seimo protestavo medikai, nepritariantys Vyriausybės sprendimui suvienodinti medicinos darbuotojų darbo ir atostogų laiką.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak mitingo organizatorės Lietuvos medikų profesinės sąjungos, Vyriausybės nutarimai dėl savaitės darbo valandų ir atostogų dienų skaičiaus suvienodinimo visiems sveikatos priežiūros sistemos darbuotojams sukėlė kai kurių vadinamosios rizikos grupės medicinos specialybių atstovų nepasitenkinimą. Jiems nuo 42 iki 36 kalendorinių sutrumpėjo atostogos ir iki 38 val. pailgėjo darbo savaitė.

Dalies medikų nepasitenkinimą sukėlę sprendimai dėl darbo ir atostogų laiko suvienodinimo Vyriausybės trečiadienį buvo atidėti iki spalio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų