REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš visų pusių klibinama Kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio kėdė susilaukė dar vieno spyrio. Šį kartą atsistatydinti jam pasiūlė bendražygis, Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos Seime seniūno pavaduotojas Aleksandr Sacharuk.

REKLAMA
REKLAMA

Politikas, vertindamas viešoje erdvėje nuolat pasirodančią informaciją apie kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio prezentacinei veiklai skiriamų lėšų panaudojimą asmeninių daiktų pirkimui ar pomėgių realizavimui, ketvirtadienį išplatino pareiškimą raginantį pastarąjį ypatingai atsakingai įvertinti tokį savo poelgį.  

REKLAMA

A.Sacharuk kelia moralinės atsakomybės klausimus. „Kelia nuostabą, kad R.Vilkaitis, gaudamas tikrai solidų atlyginimą, sugeba ne tik prezentacijai skirtas lėšas panaudoti asmeninėms reikmėms, bet ir arogantiškai reaguoti į prašymus tai pakomentuoti. Tokios ministro pozicijos negalima pateisinti. Pritariu Seimo Pirmininko ne kartą išsakytai nuostatai, kad mes privalome laikytis ypač aukštų moralės normų reikalavimų ir ypač tie ministrai, kurie yra deleguoti mūsų partijos“, – teigia A. Sacharuk.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Sacharuko, ministras turi ne tik nešvaistyti mokesčių mokėtojų pinigų, bet ir atsakyti už sklandų Lietuvos Tūkstantmečiui paminėti skirtų renginių, tarptautinių festivalių organizavimą. „Turėdamas atstovauti kultūros žmonių interesams, R.Vilkaitis atstovauja nežinia kam.  

Ryškėjant ministro nekompetencijai ir nuolat demonstruojamai arogancijai, kyla klausimas – ar R.Vilkaitis gali toliau užimti šį postą?“, - teigia politikas.

Kova partijoje

Ši A. Sacharuko iniciatyva yra dalis politinės kovos, vykstančios TPP užkulisiuose procesų. TPP frakcijos seniūnas Laimontas Dinius portalui „Balsas.lt“ sakė susipažinęs su A. Sacharuko iniciatyva ir pabrėžė suprantąs jo motyvus. „Nuo pat pradžių ir mes, kaip partija, ir Seimo pirmininkas akcentavome, kad savo ministrams taikysime ypač griežtus moralinius reikalavimus,“ – pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak L. Diniaus, frakcija klausimo dar nesvarstė, tačiau, anot jo, dauguma turbūt pritartų griežtam vertinimui. Pats L. Dinius sakė, kad yra diplomatiškas žmogus ir neskubėjo pritarti ministro atstatydinimui. „Manau, ministras tufrėtų turėti noro ateiti į frakciją ir su ja bendrauti. Kadangi jis tokio noro nedemonstruoja, kyla minčių, jog ministerija yra įsivaizduojama, kaip vieta, kur galima tiesiog būti, neatstovaujant jokiems politiniams interesams,“- sakė seniūnas.

Pats ministras R. Vilkaitis atmeta formalių bendražygių kaltinimus. „Nėra buvę nei vieno atvejo, kad būčiau kviestas ir neateičiau," - žurnalistams tvirtino ministras. Kartu jis tvirtino nesuprantąs, kodėl taip skubama, nes, kaip priminė R. Vilkaitis, vyriausybė turės grąžinti įgaliojimus naujai išrinktai prezidentei Daliai Grybauskaitei, kuri bus inauguruota liepos mėn. 12 d. Kai kas anot jo „labai skuba".

REKLAMA

Portalo „Balsas.lt" žiniomis, kultūros ministro postą norėtų užimti pats frakcijos seniūnas Laimontas Dinius. Pasak šaltinių, vos paskyrus R. Vilkaitį ministru, prasidėjo arši interesų grupių kova, siekiant įdarbinti ministerijoje ir su ja susijusiose įmonėse „savus žmones".Anot vieno, nepanorėjusio prisistatyti partijos vadovybės nario, R. Vilkaitis tuomet, neapsikentęs, pareiškė į ministeriją įleisiąs iš TPP tik pirmininką  Arūną Valinską ir frakcijos seniūną Laimontą Dinių.

Remigijus Vilkaitis penkioliktosios vyriausybės Kultūros ministru paskirtas 2008 m. gruodžio 4 d. Jam jau teko išklausyti ir premjero kritikos.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų