REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šių metų pabaigoje JAV baigsis ekonomikos nuosmukis ir prasidės augimas, nors visiškos krizės pabaigos dar nematyti.

REKLAMA
REKLAMA

Kelių Amerikos bankų specialistai mano, kad vasaros pabaigoje gali baigtis JAV ekonomikos nuosmukis. Liepos-rugsėjo mėnesiais ekonominis aktyvumas šalyje gali padidėti 0,5 procento.

REKLAMA

Ekspertai pabrėžia, kad kalbama tik apie augimo tendencijos sugrįžimą, o ne apie visišką ekonomikos atsigavimą. Bankininkų vertinimu, kitų metų pradžioje nedarbas JAV viršys 10 procentų.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija taip pat nurodo, kad šių metų pabaigoje kai kuriose šalyse gali būti stebimas ekonomikos augimas. Šios organizacijos duomenimis, pirmosios iš recesijos išsikapstys JAV.

Amerikiečių ekonomikos stiprėjimą ekspertai sieja su didėjančiomis vartojimo išlaidomis. Jos lemia du trečdalius ekonomikos augimo. Be to, laukiama pagyvėjimo ir būsto rinkoje.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ankstesnių augimo tempų specialistai nežada mažiausiai iki kitų metų vidurio. Būtent dėl to nemažės nedarbas, kuris dabar JAV siekia 9,4 proc., ir tai blogiausias rodiklis nuo 1983 metų.

Dabartiniai duomenys dar neleidžia tiksliai spėti, kada Amerikoje baigsis krizė. Viena vertus, gegužę būsto statybų daugėjo, palyginti su balandžiu, kai buvo užregistruoti prasčiausi duomenys. Kita vertus, gamyba smuko labiau, nei spėjo analitikai.

"Goldman Sachs" ekspertų manymu, ekonomikos nuosmukis JAV baigsis antrąjį šių metų pusmetį, o Japonijoje augimas prasidės nuo antrojo 2010-ųjų ketvirčio. Europos prognozės kur kas liūdnesnės - čia recesijos pabaigos dar nematyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų