REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija ketino susipažinti su UAB "Romuva" veiklos ataskaita, bet paaiškėjo, kad jau antradienį įmonės valdyba nusprendė atleisti kino teatro direktorių iš einamų pareigų. Todėl buvęs "Romuvos" vadovas Romualdas Stankūnas kolegijos posėdyje net nepasirodė.

REKLAMA
REKLAMA

Jo atleidimo priežasties nežinojo nei kolegijai klausimą dėl ataskaitos turėjusi pristatyti savivaldybės administracijos Turto valdymo departamento direktorė Virginija Žuromskaitė, nei šiuo metu "Romuvos" auditą atliekančios savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos vadovas Gediminas Raudonis.

REKLAMA

"Valdyba direktorių atleido, jo ataskaitos nėra, kas pavaduos "Romuvos" vadovą, - nežinoma," - aiškino kolegijos nariams V. Žuromskaitė.

ELTA primena, kad "Romuvoje" jau daugiau nei dveji meti nerengiami reguliarūs kino seansai. Nuo 2002 metų gegužės UAB "Romuva" kino teatre tvarkosi UAB "Rosh". Jai savivaldybė kino teatro patalpas (901, 2 kv.m) išnuomavo, paskaičiavusi nuompinigius po 10 Lt su PVM per mėnesį už 1 kv. m. Iš viso kas mėnesį nuompinigių turėtų būti 9012,60 Lt. Tačiau 2003 m. "Rosh" rekonstravo kino teatrą ir tam išleido, kaip teigiama, nemažą sumą: 415 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, pagal "Romuvos" direktoriaus R. Stankūno pasirašytą metinį pranešimą, paskutiniąją 2008-ųjų dieną "Rosh" liko skolinga "Romuvai" 22025,86 Lt. Dėl to, anot jau buvusio direktoriaus, "Romuva" liko skolinga "Sodrai" ir Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Kaip turtas valdomas, kas "Romuvoje" parduota ir ar parduota pastaruoju metu, dar aiškinamasi. Kaip Eltai trečiadienį sakė savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos vadovas G. Raudonis, auditą numatoma užbaigti iki birželio 20 dienos.

Beje, nors nuomininko atstovas - "Rosh" direktorius Ramūnas Šalūga, turintis apie 20 proc. "Romuvos" akcijų, savivaldybės paskirtojo "Romuvos" direktoriaus R. Stankūno dažnokai net į kino teatro patalpas neįsileisdavo, pastarajam vis tiek buvo mokama minimali alga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ir per visą tą laiką, kai savivaldybėje dirba naujos kadencijos taryba, niekam savivaldybėje nekilo klausimas pasidomėti, ar racionaliai "Romuvoje" leidžiamos miesto lėšos.

Nors savivaldybės administracija turi nemažai "turto ganytojų" - departamentą, bent jam pavaldžių skyrių, "kuruojamas" turtas ne tik kad neduoda biudžetui naudos, bet kartais lengvai išslysta iš savivaldybės akiračio. Savo laiku tos pačios "Romuvos" direktoriumi buvęs Gediminas Juodeika sugebėjo dalį kino teatro patalpų parduoti. Deja, teismas vėliau nepatenkino savivaldybės prašymo sandorį anuliuoti - verslas įgytas patalpas naudoja komercijai.

REKLAMA

Pernai, matyt, galop įsitikinęs, kad iš kino teatro nepadarys komercijos, R. Šalūga pasiūlė savivaldybei nupirkti jo turimas "Romuvos" akcijas. Kartu siūlė ir kino teatro nuomos sutarties nutraukimą anksčiau numatyto laiko. Už visa tai prašė 1,3 mln. litų. Pasipriešinus miesto tarybos opozicijai, sandoris neįvyko.

Tačiau taryba šių metų pavasarį apsisprendė sudaryti "Romuvos" valdybą (iš visuomenės atstovų ir vieno valstybės tarnautojo - savivaldybės departamento direktoriaus Edmundo Balasevičiaus), kuri padėtų skaidriau valdyti kino teatrą, paverčiant jį meno centru.

REKLAMA

Kol kas realių žingsnių centro sukūrimo linkme nežengta. "Romuvos" sutartis su "Rosh" tebegalioja. Nuomininkas "Romuvoje" kažką veikia tik epizodiškai, bet nenaudoja kino teatro taip, kaip nuomos sutartyje nurodyta - nuolatiniams filmų rodymams.

"Romuva" nuomojama renginiams - kino festivaliams, pavienių filmų parodymui. Bet tai - retos išimtys. Tarpukariu Kauno centre, Laisvės alėjoje, iškilusio ir ilgus dešimtmečius kauniečiams gražiai tarnavusio kino teatro durys dabar lankytojams dažniausiai būna užrakintos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų