REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūpinantis nuteistųjų resocializacija siūloma nustatyti, kad visiems nuteistiesiems, išskyrus nuteistus iki gyvos galvos, galėtų būti leidžiama ypatingais atvejais išvykti už pataisos įstaigų ribų.

REKLAMA
REKLAMA

Ne ilgiau nei 10 dienų nuteistieji būtų išleisti dėl artimųjų mirties ar sunkios ligos, gresiančios ligonio gyvybei, taip pat dėl gaivalinės nelaimės, padariusios didelės materialinės žalos nuteistajam ar jo artimiesiems. Anksčiau šia teise galėjo pasinaudoti tik dalis nuteistųjų, priskirtų paprasto ir palengvinto režimo grupėms, tačiau nebuvo numatyta galimybės išleisti drausmės grupėje esančių kalinių.

REKLAMA

Be šių pokyčių, taip pat ketinama atsisakyti arešto ir laisvės bausmes atliekantiems asmenims taikomos nuobodos - griežto papeikimo ir papildyti nuobaudų sąrašą veiksmingesne priemone - draudimu iki penkiolikos parų pirkti maisto produktus specialiose parduotuvėse.

Tokioms Teisingumo ministerijos parengto Bausmių vykdymo kodekso projekto pataisoms trečiadienį pritarė Vyriausybė. Projektas bus teikiamas Seimui.

Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus teigimu, šie pakeitimai būtini siekiant racionaliau organizuoti laisvės atėmimo įstaigų darbą, tačiau jie tik nedidelė dalis pokyčių, kurie turi būti padaryti šioje srityje. Bausmių vykdymo sistema bus iš esmės peržiūrima, konceptualius pokyčius (elektroninio monitoringo ir kitas veiksmingas priemones) įtvirtinant probacijos įstatymo ir kitų įstatymų projektuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų