REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas ir Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos pirmininkas Aleksandras Sacharukas siūlo praplėsti slaptus veiksmus sankcionuojančių teisėjų ratą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatančias Operatyvinės veiklos įstatymo pataisas įregistravę parlamentarai mano, kad jos leis efektyviai kontroliuoti operatyvinės veiklos subjektų vykdomą slaptų veiksmų teisėtumą.

REKLAMA

„Taip būtų sudarytos realios galimybės išsamiai įvertinti kiekvieno kreipimosi dėl atitinkamų veiksmų sankcionavimo pagrįstumą ir teisėtumą, be to, išvengti sprendimų dėl veiksmų sankcionavimo laukiančių teikimų „eilių“ teismuose“, - sako A. Anušauskas ir A. Sacharukas.

Parlamentarų teigimu, projekto rengimą paskatino objektyvios aplinkybės bei praktinės veiklos problemos, kai operatyvinės veiklos subjektams tenka kreiptis į šalies apygardų teismus dėl Operatyvinės veiklos įstatyme numatytų slaptų veiksmų sankcionavimo, tačiau atitinkamų veiksmų, pavyzdžiui, telefoninių pokalbių kontrolės sankcionavimą įstatymas paveda tik apygardų teismų pirmininkams ar šių teismų Baudžiamųjų bylų skyrių pirmininkams.

REKLAMA
REKLAMA

Todėl kiekviename apygardos teisme slaptus operatyvinius veiksmus sankcionuoti gali tik du teisėjai.

Įstatymo pataisose siūloma suteikti galimybę apygardų teismų pirmininkams įgalioti ir kitus Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjus sankcionuoti šiuos veiksmus.

„Didėjant veiksmus sankcionuojančių teisėjų darbo krūviui, būtina išlaikyti teisminės operatyvinių veiksmų teisėtumo kontrolės grandies efektyvumą, taip pat, atsižvelgiant į praktines problemas, užtikrinti operatyvinės veiklos subjektų operatyvumą tiriant ir atskleidžiant nusikalstamas veikas“, - sako projektą inicijavę A. Anušauskas ir A. Sacharukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų