REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus, antradienį apsilankęs naftos perdirbimo ir transportavimo įmonėje AB "Mažeikių nafta" ir dalyvavęs vandenilio gamybos įrenginio atidarymo ceremonijoje, pabrėžė, kad sunkmetis neturi stabdyti gerovės plėtros.

REKLAMA
REKLAMA

"Įmonės modernizavimas yra geriausias pavyzdys, kaip galima eiti pirmyn, nepaisant dabarties problemų. Lietuvos pajėgumas konkuruoti Europos Sąjungos rinkose yra atsakymas tiems, kurie labiau yra linkę skųstis, o ne dirbti. Nesustokite ir ateityje", - sakė valstybės vadovas, atkreipęs dėmesį, kad AB "Mažeikių nafta" daro nemažai įtakos šalies ekonomikai.

REKLAMA

Gamykloje Prezidentas susitiko su įmonės vadovais ir darbuotojais, kalbėjosi apie bendrovės veiklos reorganizavimą, apžiūrėjo, kaip veikia nauji modernūs naftos perdirbimo įrenginiai.

Prezidentas susipažino su naujojo vandenilio gamybos įrenginio privalumais bei veikimo principais. Šiame moderniame vandenilio gamybos įrenginyje bus gaminamas vandenilis, reikalingas mažasieriam kurui gaminti. Įrenginyje sumontuotos pažangiausios technologijos ir saugumo standartai.

REKLAMA
REKLAMA

"Mane, kaip aplinkosaugininką, itin džiugina žinia, kad plečiama švarių, aplinką neteršiančių degalų gamyba", - sakė V. Adamkus, palankiai vertindamas įmonės požiūrį į aplinkosaugą, už kurį bendrovei suteiktas ISO sertifikatas.

2008 m. bendrovės pardavimai buvo didžiausi Lietuvoje, o pati įmonė - didžiausia eksportuotoja mūsų šalyje, beveik 80 proc. savo produkcijos parduodanti užsienyje. AB "Mažeikių nafta" yra didžiausia mokesčių mokėtoja Lietuvoje - 2008 m. į valstybės biudžetą sumokėjo 1,6 mlrd. litų - ir viena iš daugiausiai darbuotojų turinčių šalies įmonių - 2008 metų pabaigoje bendrovėje dirbo 3 320 darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baigęs apsilankymą naftos perdirbimo gamykloje V. Adamkus atvyko į Žemaičių Kalvariją, kur pradėjo pažintį su programa "Plungė - Lietuvos kultūros sostinė 2009".

Plungės Žemaičių dailės muziejuje Prezidentas susitiks su projekto "Plungė - Lietuvos kultūros sostinė 2009" organizatoriais, susipažins su muziejaus ekspozicija.

Prie Plungės savivaldybės ligoninės valstybės vadovas dalyvaus koplytstulpio šventinimo ceremonijoje, skirtoje ligoninės 70-mečiui ir Lietuvos vardo tūkstantmečiui paminėti.

Lankydamasis Rietave, Prezidentas susipažins su ryškų pėdsaką krašto ir šalies istorijoje palikusia kunigaikščių Oginskių veikla bei jos tradicijas šiandien puoselėjančiais kultūros ir švietimo įstaigų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų