REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinė prokuratūra Kauno apygardos teismui perdavė 18 tomų baudžiamąją bylą, kurioje didelės vertės turto prievartavimu, grobimu, plėšimu ir sukčiavimu kaltinami aštuoni organizuotos nusikalstamos grupės nariai.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2002 m. pavasarį kaltinamieji, subūrę organizuotą grupę, plėšikavo Kauno, Jonavos, Jurbarko ir Kaišiadorių rajonuose.

REKLAMA

2002 m. pavasarį E. Š. ir A. O., vilkėdami policininko uniformomis, sustabdė automobilį, kuriuo važiavo užsienietis, ir prievarta jį įsodinę į kitą automobilį nuvežė į Jonavos rajone esantį namą.

Kaltinamieji užrakino nukentėjusįjį namo rūsyje ir, panaudodami fizinį ir psichologinį smurtą, pagrobė jo turėtas banko mokėjimo korteles. Sužinoję mokėjimo kortelių identifikavimo kodus ir internetinės bankininkystės prisijungimo slaptažodžius, kaltinamieji pasisavino beveik 46 tūkst. litų, kuriuos pasidalino.

REKLAMA
REKLAMA

Tų pačių metų pavasarį R. K. ir N. K., mušdami ir grasindami nušauti, iš dviejų nukentėjusiųjų pagrobė automobilį "Mercedes Benz", priklausantį individualiajai įmonei, ir kitus jų asmeninius daiktus. Kaltinamųjų pagrobto svetimo turto vertė siekė beveik 45 tūkst. litų.

2003 m. pradžioje trys organizuotos grupės nariai iš kito nukentėjusiojo prievartavo atiduoti mobiliojo ryšio telefonų krovinį, kurio vertė - beveik 48 tūkst. litų. A. O. apgaule įkalbėjo jį nuvažiuoti į namus, kuriuose jis buvo užpultas kitų kaltinamųjų. Kankindami žmogų jie reikalavo, kad jis atiduotų neva turėtus mobiliuosius telefonus. Reikalaujamo turto nukentėjusysis namuose neturėjo, todėl buvo prievarta laikomas rūsyje, kol kaltinamieji paėmė telefonus iš nurodyto asmens.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų pabaigoje kaltinamasis A. O. surado nuo jų besislapsčiusį asmenį ir jėga jį nuvedė į Kaune esantį butą. Atvykus kitiems kaltinamiesiems, nukentėjusysis buvo mušamas, buvo grasinama jį nužudyti. Kaltinamieji reikalavo, kad auka jiems perduotų neva jo turimus 40 tūkst. litų, kurie buvo gauti vykdant kitą nusikalstamą veiką.

Tęsdami nusikalstamą veiką, kaltinamieji 2004 m. vasaros pradžioje pagrobė brangų katerį, kurio vertė 120 tūkst. litų.

Trims kaltinamiesiems yra skirtos kardomosios priemonės - suėmimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų