REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Styginių kvartetas „Four Strings“ - tai ne tik ansamblis. Tai daugiau muzikinis eksperimentas ar kitoks požiūris į muziką, atliekamą styginių kvartetu.

REKLAMA
REKLAMA

Kvarteto repertuaras itin platus. Iškiliausių klasikos kompozitorių kūriniai, romantiška, šiuolaikinė, amerikietiškų filmų muzika, regtaimai, tango… Bet tai gali groti visi, ar bent daugelis profesionalių kvartetų. „Four Strings“ pirmas smuikas Lina Miniūtė, antras smuikas Aidas Jurgaitis, altas Tomas Petrikis, violončelė Vaidas Tamošiūnas - tai pirmasis kvartetas Lietuvoje, eksperimentuojantis džiazo ir roko srityse. Grupės repertuare yra tokių grupių kaip „The Beatles“, „Chicago“, L.Kravitz, S.Wonder ir kitų rock bei džiazo muzikos atlikėjų aranžuočių, pritaikytų styginių kvartetui.

REKLAMA

Kvartetas yra nuolat kviečiamas dalyvauti Vilniaus miesto renginiuose, įvairiausių parodų, knygų pristatymuose . 2004 m. „Four Strings“ sėkmingai pasirodė Vilniaus Kalnų parke vykusiame world ir jazz muzikos festivalyje „Jumbo“. Kartu su roko grupe iš Kauno „Sugarfree“ Lietuvos televizijos Dainų dešimtuke su daina „Myliu Tave“ užėmė trečiąją vietą. Porą metų dalyvavo Užupyje vykstančiame festivalyje „Vėjo dienos“. Su didžiuliu pasisekimu grojęs įvairiuose renginiuose kaip kvartetas, pritariant įvairioms ritmo grupėms.

REKLAMA
REKLAMA

„Four Strings“ taip pat yra T. Leiburo orkestro sudėtinė dalis. Ansamblio kūrybiškumas, savitas muzikinis humoro jausmas, gyvybiškumas ir jaunatviškas požiūris į įvairią, o ypač džiazo ir roko stiliaus muziką yra užbūręs ne vieno klausytojo širdį. Kvarteto didžiausias tikslas, kad bet koks klausytojas, išgirdęs „Four Srings“, pakeltų sau nuotaiką, muzikos pagalba užmirštų kasdieninius rūpesčius, “užsikrautų” gera energija ir nuotaika tam vakarui, dienai, savaitei, o gal ir ilgesniam laikui.

Keletą muzikos pavyzdžių galima pasiklausyti čia.





Laikas:
birželio 18 d., ketvirtadienis, 20 val.



Vieta:
„Havana Social Club“



Bilietai:
15 Lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų