REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ezoterinės džiazo metomorfozės Kaune

Džiazo sezonas Kaune tik įsibegėja - Birželio 18 d., 19 val. „Jazz palėpejė“ (Kęstučio g. 6) koncertuos du žymūs džiazo virtuozai – bosistas Eugenijus Kanevičius ir saksofonistas Vytautas Labutis.

REKLAMA
REKLAMA

Dueto meninės metamorfozes, kurios remiasi E. Kanevičiaus muzikinėmis kompozicijomis, primenančiomis įvarios kilmės folklorą, E. Kanevičius ir V. Labutis juokaudami vadina „ezoteriniu Šiaurės miestelio folkloru“. Bet kurios stilistikos valdymas ir universalumas leidžia muzikantams turėti savo muzikinį veidą ir atpažįstamą skambėjimą.

REKLAMA

Eugenijus Kanevičius - vienas universaliausių Lietuvos džiazo bosistų, meistriškai atliekantis plačios stilistinės amplitudės muziką – nuo radikalaus free iki melodingo mainstream. Išradingas muzikas, vienodai puikiai valdantis ir kontrabosą, ir bosinę gitarą, savo tembrinę paletę dar papildo elektroniniais priedais, trimitu, perkusiniais instrumentais ir balsu.

Jo grojimas išsiskiria harmoniniu bei polifoniniu mąstymu, o kūryba linksta į savitą muzikos filosofiją, ypač ryškią jo sakraliniuose džiazo projektuose. Per 20 metų džiazo scenoje Eugenijus Kanevičius yra grojęs bemaž su visais Lietuvos džiazo kūrėjais, muzikuoja ir su kitų šalių džiazmenais. Bosistas taip pat groja solo, komponuoja giesmes, muziką vaikams, teatrui ir kinui.

REKLAMA
REKLAMA

Vytautas Labutis - viena ryškiausių ir veikliausių Lietuvos džiazo asmenybių. Grupių lyderis, įvairiapusis kūrėjas, pedagogas, multiinstrumentininkas improvizatorius, grojantis įvairiais pučiamaisiais, klavišiniais (neretai daugiau nei vienu instrumentu tuo pat metu), dainuojantis. Labutis puikus ir laisvose improvizacijose, ir fiksuotose struktūrose, ir kamerinėse sudėtyse, ir dideliuose ansambliuose.

Kelią į tarptautines scenas pradėjęs 1982 metais, nuo to laiko jis grojo kone su visais Lietuvos džiazmenais, dalyvauja ne viename tarptautiniame projekte, kuria autorinius projektus, vadovauja įvairiems ansambliams. Plačių kūrybinių interesų kūrėjas bendradarbiauja ir su akademinės muzikos kūrėjais, rengia performansus su dailininkais, komponuoja teatrui ir kinui, dirba savo studijoje „Saxabassa Records“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų