REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijai gali vadovauti 27-erių metų parlamentaras (papildyta)

Antradienį planuojama paskelbti naujojo opozicijos lyderio pavardę.

Kam atiteks šis postas, lems burtai. Į opozicijos lyderio kėdę pretenduoja Darbo partijos, Tvarkos ir teisingumo frakcijų bei Mišrios parlamentarų grupės kandidatai - Vytautas Gapšys, Valentinas Mazuronis ir Rima Baškienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbiečių“, „tvarkiečių“ ir „valstiečių“ grupę sudaro 31 parlamentaras.

Birželio 8 d. buvęs opozicijos lyderis Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Gediminas Kirkilas atsistatydino iš šių pareigų. Jau buvo paskelbta, kad opozicijos lyderio vairą perims Socialdemokratų partijos pirmininkas, Seimo narys Algirdas Butkevičius.

REKLAMA

Šiuo metu Seimo Socialdemokratų partijos frakcija vienija 26 parlamentarus.

Darbo partija atmetė Socialdemokratų partijos pirmininko A. Butkevičiaus įtarimus, kad nutraukta Seimo opozicinės daugumos sutartis yra Darbo partijos kerštas. Darbo partija niekada nekerštavo ir neintrigavo, o sutartis su socialdemokratais buvo nutraukta dėl to, kad jie nesugebėjo tinkamai atstovauti opozicijos interesams, teigiama Darbo partijos frakcijos Informacijos centro pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Skirtingai nuo socialdemokratų, mes niekada nebuvome kerštingi ir neišdavėme savo ideologinių vertybių. Darbo partija nepuola iš vieno kraštutinumo į kitą, o daro tai, ką žadėjo Lietuvos rinkėjams“, - sako Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Anot V. Uspaskicho, socialdemokratai nesugebėjo pateisinti opozicijos lūkesčių ir tinkamai atstovauti Lietuvos žmonių interesams.

„Per pusę metų vadovavimo opozicijai socialdemokratai neatnešė jokios naudos nei visuomenei, nei valdžiai. Jie negirdėjo kitų argumentų ir nuomonių. Ta dalis visuomenės, kurios interesus turėjo ginti opozicija, savo balso Seime praktiškai neturėjo. (...) Toks socialdemokratų elgesys diskreditavo opozicijos vardą ir mažino žmonių pasitikėjimą Seimu. Todėl Darbo partija, Tvarkos ir teisingumo partija bei valstiečiai liaudininkai nutarė daryti kitaip“, - teigia V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal Seimo statutą, vadovauti opozicijai gali Seimo narys, atstovaujantis daugiau negu pusei valdančiajai daugumai nepriklausančių parlamentarų.

Praėjusią savaitę Darbo partijos frakcijos, „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos bei mišriai Seimo frakcijai priklausantys valstiečių liaudininkų atstovai pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kuri numato, kad Seimo opozicijos lyderis rotacijos principu keisis kiekvienos Seimo sesijos pradžioje. Opozicijos lyderiais bus siūlomi parlamento opozicinės daugumos frakcijų seniūnai, o vadovavimo opozicijai eiliškumas bus nustatomas burtų keliu.

REKLAMA

Darbo partijos frakcijos pretendentas į opozicijos lyderius — jauniausias frakcijos seniūnas šiame Seime, Vytautas Gapšys. Jam tapus opozicijos lyderiu, pirmą kartą Lietuvos istorijoje Seimo opozicinei daugumai vadovautų 27-erių metų parlamentaras.

V. Gapšys gimė 1982 m. Kėdainiuose. 2006 m. Mykolo Romerio universitete jis įgijo teisės magistro laipsnį. Jis vadovavo Jaunimo organizacijai DARBAS ir buvo Darbo partijos atsakinguoju sekretoriumi. Į Seimą V. Gapšys buvo išrinktas 2008 m. ir yra vienas jauniausių šios kadencijos Seimo narių. Seime jis dirba Teisės ir teisėtvarkos bei Europos reikalų komitetuose. Darbo partijos pirmininkui Viktorui Uspaskich atsistatydinus iš Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno vadovo posto, V. Gapšys užėmė jo vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų