REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo čempionato skyles užkaišiusios Gargždų „Bangos“, Pakruojo  „Kruojos“ ir Kauno „LKKA-Teledemos“ ekipos duotą šansą žaisti A lygoje vertina skirtingai.

REKLAMA
REKLAMA

Vargu ar prieš Lietuvos futbolo A lygos sezono pradžią buvo sirgalių, kurie tikėjosi tokių permainų. Prieš pat čempionato pradžią iš stipriausios lygos dėl interesų konfliktų su Lietuvos futbolo federacija pasitraukusių FBK „Kauno“, Klaipėdos „Atlanto“ ir „Šilutės“ ekipų vietas užėmė Gargždų „Banga“, Pakruojo „Kruoja“ bei Kauno „LKKA-Teledema“ ekipos.

REKLAMA

Klubai, kurie metų pradžioje net nesvajojo apie teisę šiemet žaisti A lygoje, šansą gavo avansu. „Sporto žmonių“ akiratyje – Gargždų „Banga“, Pakruojo „Kruoja“ bei Kauno „LKKA-Teledema“.

„Bangai“ svarbiausia vizija

Jauniausią metų A lygos čempionato komandą Gargždų „Bangą“ treniruojantis jaunimo rinktinės treneris Valdas Ivanauskas neslepia, kad bilietas į A lygą klubui buvo ilgai lauktas įvykis. Pasak jo, Pajūrio ekipa anksčiau ar vėliau būtų patekusi tarp aštuonių stipriausių šalies futbolo ekipų.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbti „Bangoje“ pradėjau nuo praėjusio sezono ir nuo pirmos dienos žinojau, kad ekipa žais A lygoje“, - teigia V.Ivanauskas.

Besipildanti V.Ivanausko vizija įgauna vis didesnį pagreitį. Senas tradicijas turintis „Bangos“ klubas visai neseniai rekonstravo namų stadioną ir tikisi į rungtynes pritraukti dar daugiau žmonių. Pasak „Bangos“ atstovo spaudai Remigijaus Riekašiaus, praėjusiais metais į pirmos lygos namų rungtynes vidutiniškai susirinkdavo apie 800 sirgalių, o išvykoje komandą palaikydavo iki 30 sirgalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar ne per anksti klubas pateko į A lygą? –  „Sporto žmonės“ paklausė Gargždų „Bangos“ trenerio V.Ivanausko.

- Mano noras - kad perspektyviausi Pajūrio futbolininkai patektų į „Bangą“ ir kuo jaunesni imtų kovoti A lygoje. Pagal žaidėjų amžių čempionate esame pats jauniausias klubas. Daugumai pagrindinės sudėties futbolininkų nėra net 22 metų. Vaikinai kovoja su visomis čempionato ekipomis ir tokiose rungtynėse įgyja vis daugiau patirties. Manau,  tai yra svarbiausias mūsų tikslas.

- Kokie tikslai keliami „Bangai“?

- Kiti klubai šių metų A lygos čempionate sau kelia tikslus užimti kuo aukštesnę vietą ar neiškristi iš pirmenybių, o Gargždų ekipa pirmiausia turi viziją. Ji paremta komandos tobulėjimu. Ekipa nepretenduoja į aukštas pirmenybių vietas, bet tikisi, kad pasibaigus sezonui liks tarp stipriausiųjų.

REKLAMA

- Kaip vertinate Pakruojo „Kruojos“ ir Kauno „LKKA-Teledema“ galimybes A lygoje?

- Pats čempionatas, palyginti su praėjusiu sezonu, šiemet yra silpnesnis. „Atlantą“, FBK „Kauną“ ir „Šilutę“ pakeitė ne to lygio komandos ir apie jų pajėgumą kol kas diskutuoti per anksti. Man lengviau ir korektiškiau būtų kalbėti apie A lygos senbuvius, su kuriais „Banga“ iš tiesų neturi galimybių kovoti kaip lygūs su lygiais, o iš debiutantų taškų turėtume atimti.



- Ar Pajūryje užtenka perspektyvių futbolininkų ir tarp „Atlanto“, „Šilutės“ bei  „Bangos“ nevyksta arši kova dėl žaidėjų?

REKLAMA

- Žaidėjų ateičiai užteks visiems. Svarbiausia, kad būtų žinoma, kaip reikia dirbti su vaikais. Dėl nežinojimo Lietuvos futbolo selekcijoje atsirado kelerių metų skylė, kurią reikia užkaišyti. 1987–1990 metų gimimo žaidėjai nėra labai gabūs, todėl ir rezultatai to amžiaus futbolininkų nebus stebuklingi. Iš vėlesnės futbolininkų kartos gali išaugti labai stiprių futbolininkų. Klubo perspektyva ir vizija labai aiški: ieškoti jaunų žaidėjų ir juos išugdyti, o paskui su jauna karta ateis ir didelės pergalės.

- „Bangą“ treniruojate antrą sezoną. Jūsų nupiešta klubo vizija pildosi?

- Manau, taip. Klubas turi puikią infrastruktūrą, susitvarkė stadioną, vadovybė dirba kryptingai. Prieš metus atvykęs į Gargždus ir pradėjęs kalbėtis su „Bangos“ dalininkais sakiau, kad atkurti buvusios „Bangos“ šlovę prireiks daugiau nei metų. Mano nupiešta vizija pildosi. Nežinau, kaip bus kitais metais, bet šiemet Gargždų palikti nežadu.



KOMANDA

Gargždų „Banga“

Klubas įkurtas 1966 m.

Namų stadionas: Gargždai, Kvietinių gatvė.

Tikslas: nėra.




„Kruoja“ ieškos puolėjų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sporto laimėjimais garsėjantis, daugiau nei septynis tūkstančius gyventojų turintis Pakruojo miestas stebina Lietuvą. Miesto krepšinio ekipa „Meresta“ Nacionalinės krepšinio lygos čempionate užėmė antrą vietą, o tik šiame amžiuje įkurtas futbolo klubas „Kruoja“ debiutavo A lygoje. Tiesa, debiutas susiklostė nesėkmingai ir „Kruoja“ yra tarp A lygos autsaiderių.

Anot klubo stratego Aido Dambrausko, gerų rezultatų pusiau mėgėjiška ekipa net nesitiki. „Lietuvos futbole susiklostė tokia situacija, kad komanda, prieš tai galėjusi tik pasvajoti apie A lygą, dabar joje žaidžia. „Kruojos“ ekipos aprangą vilki apie 70 procentų studentų, kiti – pusiau mėgėjai, turintys profesijas ir futbolą žaidžiantys savo malonumui. Klube yra ir legionierius iš Ukrainos Viktoras Raskovas. Buvęs „Šiaulių“ futbolininkas po prasto praėjusio sezono pats pasiprašė į klubą. Kol kas jo buvimas nepasiteisina ir visko gali būti, kad atsidarius perėjimo langui V.Raskovas paliks „Kruoją“ ir jį pakeis kitas puolėjas“, - sakė A.Dambrauskas

REKLAMA

Pakruojo sporto centras daug sportininkų „eksportuoja“ iš Šiaulių. Rajonas priklauso Šiaulių apskričiai, todėl bendradarbiaujama su Šiaulių universitetu. Daug ŠU studentų žaidžia Pakruojo komandose.

„Kruoja“ namų rungtynes žaidžia neseniai rekonstruotame stadione, kurio aikštės kokybė yra geresnė už kai kurių didžiųjų miestų stadionų. Treneris A.Dambrauskas teigia, kad pakruojiškiai kol kas vangiai renkasi į A lygos rungtynes. Pasak stratego, į pirmą Pakruojo ekipos dvikovą buvo atėję apie 250 žmonių, į antrą - kone dukart daugiau.

REKLAMA

„Reikia pripažinti, kad krepšinis Pakruojyje populiaresnis. Susidomėjimą futbolu buvo prigesinusi Pakruojo „Meresta“, kuri NKL čempionate užėmė antrą vietą. Dabar, kai krepšinio čempionatas baigėsi ir orai atšilo, norime matyti daugiau sirgalių“, - sakė A.Dambrauskas.

Į A lygą netikėtai patekusi „Kruoja“ tiki, kad pavyks išsilaikyti joje ir ateinančiame sezone. „Nesvarbu, kiek mums įvarčių įmuša priešininkai šiemet. Reikia tik laimėti prieš savo lygio komandas ir išsaugoti vietą A lygoje. Tai yra mūsų pagrindinė užduotis“, - teigė A.Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

KOMANDA

Pakruojo „Kruoja“

Klubas įkurtas 2001 m.

Namų stadionas: Pakruojo miesto centrinis stadionas.

Tikslas: išsilaikyti A lygoje.

Studentų ekipa tikisi išsilaikyti

Reprezentacine Kauno miesto futbolo komanda šiemet tapusi „LKKA–Teledema“ apie aukštas vietas čempionate nesvajoja. Komandos treneris Viačeslavas Novikovas pasakojo, jog debiutiniame sezone svarbiausia išsilaikyti tarp stipriausių. Anot stratego, toks rezultatas būtų didžiulis laimėjimas iš studentų sudarytai ekipai. Kol kas A lygoje rungtyniaujantis Kauno klubas namų rungtynes žaidžia Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) stadione.

REKLAMA

„Daug žiūrovų į rungtynes nesusirenka. Namų kovas žaidžiame LŽŪU stadione, tolokai nuo miesto centro, tad lankomumo rekordais pasigirti kol kas negalime“, - teigė klubo treneris V.Novikovas.

Pasak pašnekovo, komanda bandė susitarti su Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadiono administracija dėl galimybės namų rungtynes žaisti šioje aikštėje, bet derybos vaisių nedavė.

„Už vienas rungtynes reikėjo sumokėti 6,5 tūkstančio litų nuomos mokestį, o tai yra beveik visas komandos mėnesio biudžetas. Dabar stadiono nuoma rungtynėms nukrito iki 2,5 tūkstančio litų, tad visko gali būti. Gal „LKKA–Teledema“ iš Kauno pakraščio persikels į miesto širdį Žaliakalnį“, - vylėsi klubo strategas.

KOMANDA

Kauno „LKKA-Teledema“

Klubas įkurtas 2005 m.

Namų stadionas: LŽŪU stadionas, Kauno rajonas, Akademijos miestelis.

Tikslas: išsilaikyti A lygoje.

Andrius Guginis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų