REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar kas nors gali prilygti Michaelui Jordanui?

Liaudies išmintis byloja, kad nepakeičiamų nėra, tačiau profesionaliajame sporte šį teiginį pagrįsti sunku. Kiekviena sporto šaka turi savo simbolius, į kuriuos buvo, yra ir bus lygiuojami visi ateities žaidėjai. Krepšinyje toks asmuo – Michaelas Jordanas. Ar kas nors gali jam prilygti?

REKLAMA
REKLAMA

M. Jordanas – NBA ir viso pasaulio krepšinio simbolis

198 cm ūgio 98 kg svorio Čikagos „Bulls“ klubo lyderis M. Jordanas – 6 kartus NBA lygos čempionas, 5 kartus išrinktas sezono MVP bei 6 kartus apdovanotas NBA finalo MVP prizu.

REKLAMA

Statistiniu, asmeninių pasiekimų ar rekordų požiūriu M. Jordanui rasti lygių tarp praeities, o ypač dabarties žaidėjų yra be galo sunku. Žinoma, reikia turėti omenyje, kad dabartiniai žaidėjai vis dar teberungtyniauja NBA lygoje ir gerina savo rodiklius.

Atėjo laikas atnaujinti NBA lygos logotipą?

NBA lygos logotipe vaizduojamas praeityje garsus „Lakers“ ekipos atakuojantis gynėjas J. Westas. Vargu, ar bent vienas NBA lygos krepšininkas prilygtų J.Westui generalinio direktoriaus poste. Jis tris kartus iš eilės, kartu su K.Bryanto bei Sh.O'Neallo vedamu „Lakers“ klubu, laimėjo NBA čempionų žiedus. Ironiška tai, kad pats J.Westas yra laimėjęs tik vieną čempionų žiedą ir tai atsitiko 1972 metais. Daugelis krepšinio aistruolių jau ne kartą užsiminė, kad reikėtų atnaujinti lygos logotipą, o vienintelė siūloma alternatyva – „Air Jordon“ logotipas.

REKLAMA
REKLAMA

K. Bryant‘as – S. O'Neall'o šlovės šešėlyje?

198 cm ūgio 100 kg svorio 30 metų Los Andželo „Lakers“ lyderis K. Bryantas  klubas – 3 kartus NBA lygos čempionas, kartą paskelbtas reguliaraus NBA sezono MVP.

Ar yra lengva įrodyti visiems, kad esi geriausias kai tenka žaisti šalia kitos krepšinio legendos? Turbūt į šį klausimą geriausias atsakyti galėtų „Lakers“ ekipos žaidėjas K.Bryantas. Trys NBA čempionų žiedai, tačiau visi trys NBA finalo MVP prizai „dėdės Shaq'o“ rankose. Nekyla abejonės, kad K.Bryantas yra dabartinis geriausias lemiamų metimų ekspertas NBA lygoje. Šioje srityje jis tikrai nėra prastesnis negu legendinis M.Jordanas, tačiau yra nemažai kitų sričių, kur K.Bryantas gerokai nusileidžia MJ.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lakers“ klubas iki šių metų NBA atkrintamųjų varžybų buvo fiziškai bei emociškai silpna komanda, o jos lyderis K. Bryantas – ne išimtis. K. Bryantui jau 30 metų, o jis tik dabar pasiekė M. Jordono krepšinio mentaliteto lygį. Vienareikšmiai sakyti, kad visi iškovoti „Lakers“ klubo titulai priklauso Sh. O'Neallui būtų kvaila, nes Los Andželo ekipa tikrai nebūtų laimėjusi be K.Bryanto, R.Horry ar D.Fisherio pagalbos.



D.Wade‘as – aukštai kilęs, žemai kritęs

193 cm ūgio, 96 kg svorio, 27 metų D. Wade'as iš Majamio „Heat“ klubas – 1 kartą tapęs NBA lygos čempionas, 1 kartą jam įteiktas NBA finalo MVP trofėjus.

REKLAMA

Pagalvokime: tu esi 24-rių metų NBA lygos žaidėjas, tavo klubas NBA lygos čempionai, tu finalo MVP. Finale demonstruoji aukščiausio lygio žaidimą, kurio nebuvo matę krepšinio aistruoliai nuo M. Jordano laikų. Pats Sh. O'Neallas pripažįsta tave kaip tikrąjį komandos lyderį ir niekam nekyla abejonių, kad esi viena ryškiausių NBA lygos žvaigždžių. Taip trumpai galime apibūdinti „Heat“ klubo žaidėjo D. Wade'o karjeros viršūnę NBA lygoje.

Tačiau kitus du sezonus po triumfo D. Wade'as turbūt norėtų išbraukti iš savo gyvenimo. „Heat“ ekipa pateko į kelerius metus trukusią krizę, iš kurios pavyko išbristi tik šiemet.

REKLAMA

D. Wade'as šiuo metu yra vienas iš labiausiai dominuojančių žaidėjų NBA lygoje. Be to, skirtingai nei tokie lygos grandai, kaip K. Bryantas ar L. Jamesas, jam vieninteliam pavyko iškovoti NBA čempionų žiedą bei gauti finalo MVP prizą. D. Wade'as fiziniais bei gynybiniais gabumais tikrai nenusileidžia M. Jordanui, tačiau nestabilus metimas, didelis klaidų skaičius ir traumos „Heat“ žaidėją stumia žemyn šioje diskusijoje.



L. Jamesas – krepšinio fenomenas, bet dar nekarūnuotas

203 cm ūgio 113 kg svorio 24 metų Klivlendo „Cavaliers“ ekipos lyderis L. Jamesas – 1 kartą išrinktas sezono MVP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Cavaliers“ ekipos krepšininkas turbūt labiausiai išsiskiria iš šios žaidėjų kompanijos savo universalumu bei fiziniais duomenimis. L. Jameso universalumą derėtų lyginti su tokiomis krepšinio legendomis, kaip M. Johnsonas ar O. Robertsonas. Nepaisant išpūsto didelio komercinio burbulo aplink šį žaidėją, (ne)pagrįstas „karaliaus“ titulas verčia įtrauktti L. Jameso vardą į šiuos debatus.

Galima kaltinti L. Jamesą, kad antrus metus paeiliui su aukšto kalibro ekipa jis nesugeba nužygiuoti iki NBA didžiojo finalo. Tačiau neigti, kad tokio krepšinio fenomeno pasaulis dar neregėjo, nereikėtų.

REKLAMA

L. Jameso žaidime galime atrasti nemažai panašumų būdingų M. Jordanui jaunystėje. L. Jamesas yra dar jaunas krepšininkas, todėl derėtų kalbėti atsargiai apie jo kaip dvasinio ekipos lyderio savybes. M. Jordanas, tik atėjęs į NBA lygą, akivaizdžiai dominavo puolime, bet net septynerius metus nesugebėjo laimėti NBA čempionų titulo Čikagos miestui. L. Jamesas yra nesustabdomas, tačiau titulai turi bręsti kartu su žaidėju.

Andrius Kardišauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų