REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar jūs pastaruoju metu metėte rūkyti ir norite, kad apie tai sužinotų visi arba jums reikia papildomo paskatinimo atsisakyti cigarečių visam laikui? Taigi, kodėl jums nesudalyvavus konkurse „Nerūkantis Europietis 2009“?     

REKLAMA
REKLAMA

Konkursas pirmą kartą organizuotas 2008 metais. Šiemet Jūs dalyvaudami galite laimėti 7000 eurų čekį: 5000 eurų čekis  metų pabaigoje  ir metų bėgyje 2000 eurų čekis atostogoms.         

REKLAMA

19 šalių, taip pat ir Lietuva, dalyvauja „Nerūkančio europiečio“ Konkurse, kiekviena šalis siunčia savo finalininką, kuris laimi kelionę į apdovanojimo ceremoniją Ispanijoje 2010. Jūs taip pat galite nominuoti sveikatos apsaugos profesionalus, kurie padeda rūkantiems mesti rūkyti ir žmones, kurie vykdo rūkymo kontrolės politiką.       

Praeitais  metais Lietuvoje laimėtoju tapo verslininkas Gintas Bliuvas, rūkęs 24 metus ir atsisakęs šio žalingo įpročio per vieną dieną. Pats metęs jis paskatino jau penkis pažįstamus mesti rūkyti ir sau išsikėlė tikslą iki metų galo paskatinti mesti rūkyti dar dešimt rūkančiųjų. Europos „Nerūkančio europiečio“ titulą ir prizą laimėjo Milos Hlohoysky iš Čekijos Respublikos. Miloso istorija apie tai kaip jis atsisakė 25 cigarečių per dieną, kad pagerintų savo sveikatą ir tai išlaisvino jį iš cigarečių vergystės. Tai paskatino teisėjus apdovanoti jį aukščiausiu prizu. Milosas, kuris rūkė 48 metus iki tol kol metė, teigia:“ mano gyvenimas nuo dabar yra žymiai geresnis. Aš turiu gaivų burnos kvapą ir nebesmirdžiu dūmais. Mano žmona yra labai laiminga, kad aš mečiau rūkyti ir aš taip pat paskatinau keletą draugų mesti arba sumažinti rūkymą. Mano gydytojas taip pat laimingas, nes mano kraujo spaudimas normalizavosi“.        

REKLAMA
REKLAMA

Steve Crone, Europos „Nerūkantis europietis“ konkurso prezidentas pasakojo: „praeitais metais pirmieji Europos apdovanojimai buvo labai sėkmingi ir mes tikimės dar labiau įkvepiančių istorijų šiais metais iš žmonių iš visos Europos. Mes ieškome europiečių, kurie jau metė rūkyti arba yra pasiryžę užsiregistruoti ir mesti. Dar nebuvo geresnio laiko mesti  rūkyti, nes yra daug klinikiškai patvirtintų gydymo metodų ir specialistų padedančių mesti rūkyti.    

Konkursas Lietuvoje startuoja š. m. birželio mėn. 12 d. 12 val.; atidarymo akcijos vyks visuose Lietuvos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visuose Lietuvos didžiuosiuose miestuose vaikai su pakvietimais – savo padarytais lėktuvėliais dalyvauti konkurse išeina pas miesto gyventojus į centrines gatves ar aikštes, pas politikus, medikus, menininkus ir kitus visuomenės veikėjus ir įvairias įstaigas, taip pat ragina mesti rūkyti savo tėvus.

Konkurso atidarymo akcija vykdo vaikai prašydami savo tėvų, artimųjų ir visuomenės nežudyti jų tabako dūmais ir nerodyti blogo pavyzdžio. Vaikai pirmiausia mokosi iš tėvų, bet šalia gerų ir stiprių asmenybei dalykų išmoksta ir neigiamų, žalojančių juos, tai priklausomybės.

Konkurso taisyklės, įstojimo sąlygos ir registracijos anketos www.jaunimo-centras.lt   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų