REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narė Agnė Bilotaitė pateikė projektą, kuriuo siūloma griežtinti reikalavimus norintiems dirbti valstybės tarnyboje, praneša Seimo ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarta projektui po pateikimo pritarti ir pradėti jo svarstymo procedūrą.

Pagrindiniai projekto tikslai, anot pateikėjos, yra užtikrinti atsakomybės neišvengiamumą, užkirsti kelią tarnybinius nusižengimus padariusiems asmenims ar kitaip nepriekaištingą reputaciją praradusiems asmenims sugrįžti į valstybės tarnybą.  

REKLAMA

Siekiant šių tikslų, Seimo narė siūlo apibrėžti nepriekaištingos reputacijos valstybės tarnyboje sąvoką; užkirsti kelią nusikaltusiems asmenims patekti į valstybės tarnybą tam tikrą laiką arba neribotai, priklausomai nuo padarytos nusikalstamos veikos sunkumo; užkirsti kelią tarnybinius pažeidimus padariusiems asmenims grįžti tam tikrą laiką į valstybės tarnybą; tiesiogiai įtvirtinti, kad aplinkybių, kurioms esant asmuo negali būti priimamas į valstybės tarnybą, sąrašas nėra išsamus; numatyti, kad tarnybiniai tyrimai dėl valstybės tarnautojų veiklos privalo būti užbaigti ir tais atvejais, kai valstybės tarnautojas pasitraukė (buvo atleistas) iš valstybės tarnybos; nustatyti ilgesnį tarnybinių nuobaudų skyrimo terminą.

REKLAMA
REKLAMA

Keičiamo įstatymo nuostatomis griežtinami reikalavimai asmenims, norintiems tapti valstybės tarnautojais. Siūloma numatyti ilgesnį – 1 metų - nuo tarnybinio nusižengimo padarymo dienos tarnybinės nuobaudos skyrimo terminą, o pailginto 3 metų termino galiojimas praplėstas ir tiems atvejams, kai padarytas šiurkštus tarnybinis nusižengimas.

Valstybės tarnautojų registre būtų kaupiami duomenys apie asmenis, atleistus iš valstybės tarnautojo pareigų už šiurkščius tarnybinius pažeidimus ir apie asmenis, pripažintus padarius šiurkščius tarnybinius nusižengimus, už kuriuos būtų paskirta tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų