REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimo Pirmininko sekretoriatui pristatytas penkiasdešimt keturiais parašais patvirtintas Seimo narių kreipimasis į Konstitucinį Teismą dėl Lietuvos Respublikos 2009 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo, Lietuvos Respublikos valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto 2009 metų rodiklių patvirtinimo įstatymo ir Lietuvos Respublikos 2009 metų privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto rodiklių patvirtinimo įstatymo atitikties Lietuvos Respublikos Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

„2009 metų valstybės biudžetas buvo pateiktas ir patvirtintas per porą naktų, o jo analizė truko net keletą mėnesių. Padaryta akivaizdi mokesčių reformos žala, tačiau šiandien viliamės, kad jei į Administracinius teismus kreipsis atskiri subjektai dėl viešojo intereso gynimo bei dėl žalos atlyginimo, savo ruožtu – Seimo narių grupė į Konstitucinį Teismą, tai gal Konstitucinis Teismas imsis šio nagrinėjimo ir skubos tvarka“, – pranešime spaudai cituojamas Seimo narių grupės atstovas Vytenis Povilas Andriukaitis.

REKLAMA

Anot V. P. Andriukaičio, Konstitucinio Teismo prašoma nustatyti, ar pagal priėmimo procedūrą priimti teisės aktai neprieštarauja teisinės valstybės principui, Konstitucijai ir Seimo statutui. Taip pat bus prašoma įvertinti įstatymų ir Vyriausybės nutarimų turinį – ar jie neprieštarauja Konstitucijoje įtvirtintiems teisinės valstybės, valdžių padalinimo, atsakingo valdymo, teisėtų lūkesčių apsaugos, teisinio aiškumo, tikrumo ir saugumo principams.

REKLAMA
REKLAMA

Po prašymu ištirti teisės aktų atitikimą Lietuvos Respublikos Konstitucijai pasirašė visų opozicinių frakcijų atstovai. Surinkti penkiasdešimt keturi Seimo narių parašai iš socialdemokratų, „Tvarkos ir teisingumo“, Darbo partijos frakcijų ir mišrios Seimo narių grupės. Pareiškėjų atstovais Lietuvos Respublikos Konstituciniame Teisme bus Seimo nariai Vytenis Povilas Andriukaitis, Julius Sabatauskas, Algirdas Sysas, Valentinas Mazuronis, Petras Gražulis, Egidijus Klumbys, Vytautas Gapšys, Konstantas Ramelis.

Artimiausiomis dienomis Lietuvos Respublikos Seimo narių grupės prašymas bus pristatytas Konstituciniam Teismui.

V. P. Andriukaičio teigimu, jau ruošiamas kreipimasis į Konstitucinį Teismą ir dėl Mokslo ir studijų įstatymo kai kurių nuostatų išaiškinimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų