REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Protestuodami prieš verslą žlugdančius valdžios sprendimus, šiandien, birželio 11 dieną, Lietuvos viešbučiai ir restoranai vykdys įspėjamąją akciją  „Lietuva užsidaro! Grįžtame 1000 metų atgal“. Nuo 22 iki 24 val. viešbučiuose ir restoranuose bus išjungta šviesa. Akcijoje planuoja dalyvauti daugiau kaip 223 įmonių iš visos lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tenka tik apgailestauti, kad nukentės Lietuvos įvaizdis, nes kaip tik  birželio 11-ąją  Vilniuje vyks tarptautinis investuotojų forumas, į kurį atvyko daug kviestinių svečių iš užsienio. Įspėjamosios protesto akcijos datą pasirinkome neatsitiktinai, nes jau ilgą laiką siekiame atkreipti Vyriausybės dėmesį į viešbučių, restoranų bei viso atvykstamojo turizmo verslo problemas. Iki šiol jokių sprendimų iš Vyriausybės, kaip palengvinti mokesčių naštą ir padėti išgyventi mūsų sektoriaus įmonėms, mes nesulaukėme“, – sako Evalda Šiškauskienė, Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė.

REKLAMA

Šiandien bus neapšviesti viešbučių fasadai, šviesa nedegs holuose, restoranuose ir kitose bendrose patalpose, kaip senovėje – degs tik žvakės, o viešbučių svečiai bus raginami solidarizuotis ir išjungti šviesas savo kambariuose, restoranuose negros muzika.

Didelis protesto akcijos aktyvumas

LVRA prezidentė nesistebi, kad didelį norą prisidėti prie akcijos pareiškė ne tik asociacijos nariai. Jau šią savaitę akcijoje dalyvaujančių viešbučių, restoranų bei turizmo įmonių languose ir vitrinose pasirodė protesto plakatai, informuojantys svečius apie sudėtingą padėtį, į kurią Vyriausybės sprendimai įstūmė visą Lietuvos atvykstamojo turizmo verslą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos viešbučiai, restoranai ir turizmo kompanijos planuoja birželio 29-ąją vykdyti antrą įspėjamąją akciją, o liepos 5-6 dienomis (kai Lietuva minės savo tūkstantmetį ir į Vilnių suvažiuos karaliai bei daug kitų aukštų užsienio svečių) – visuotinę protesto akciją.

„Padidintas PVM mokestis atima bet kokią galimybę konkuruoti Europos rinkoje, pritraukti investicijas bei skatinti eksportą “, – sako E. Šiškauskienė.



Darbo neteko 10000 žmonių

„20 iš 27 Europos šalių apgyvendinimo paslaugoms taiko nuo 5 iki 10 proc. PVM, nes tai ir yra pagrindinis mokestis, užtikrinantis šalies konkurencingumą. Tuo tarpu Lietuvoje mokesčiai buvo padidinti. Tai verslo žlugdymas!“, –  sako LVRA prezidentė.

Dėl atvykstamojo turizmo verslą žlugdančių Vyriausybės sprendimų, pirmiausia PVM padidinimo nuo 5 iki 19 proc., darbo turizmo, viešbučių ir restoranų versle šiemet jau neteko apie 10 tūkstančių žmonių. Iki metų pabaigos bankrutuos arba sustabdys veiklą daugelis šiame versle veikiančių įmonių, o darbo neteks dar iki 5 tūkstančių darbuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų