REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Galutinio tikslo“ istorijos tikrame gyvenime

Ko gero, daugeliui nugara nubėgo šiurpas išgirdus apie italės, pavėlavusios į mirtiną „Air France“ skrydį, bet žuvusios autokatastrofoje, istoriją. Tačiau tai tik vienas iš daugelio lemtingų sutapimų, įvykusių po saule.

REKLAMA
REKLAMA

Labai panaši istorija nutiko Hildai Yolanda Mayol iš Dominikos Respublikos 2001 m., kuomet „American Airlines“ laineris sudužo vienoje iš Niujorko apylinkių. Jauna dominikietė vis dar negalėjo atsidžiaugti  pasprukusi nuo mirties per rugsėjo 11-osios išpuolius. Tuomet ji dirbo valytoja apatiniame pasaulio prekybos centro aukšte ir sugebėjo palikti pastatą prieš šiam sugriūvant. Nelaimingas skrydis „587“ iš viso pasiglemžė 265 gyvybes.

REKLAMA

Kviečiame pasidairyti į kitus (galbūt ne identiškus), tačiau lemtingus sutapimus.

Džeimso Dyno mašinos prakeiksmas arba Porsche laimės neatneš

1955 m. garsus Amerikos aktorius Džeimsas Dynas (James Dean) žuvo autoavarijoje, vairuodamas savo sportinę Porsche. Po aktoriaus mirties mašina pridarė dar ne vieną rūpestį.

Pirmiausia, kai mašina iš nelaimės vietos buvo tempiama į garažą, iš jos iškrito variklis ir vienam mechanikui sutrupino abi kojas. Po to, šį variklį savo lenktyninei mašinai įsigijo daktaras ir neilgai trukus žuvo lenktynėse. Kitas lenktyninkas, dalyvavęs tose pačiose lenktynėse taip pat žuvo, nes jo mašinoje buvo pritaisytas varantysis velenas iš nelaimingosios Porsche.

REKLAMA
REKLAMA

Lyg to būtų negana, kai vėliau pavyko sutaisyti velionio Džeimso Dyno mašiną, garažas, kuriame ji stovėjo buvo sunaikintas gaisro. Tuomet nelaimėlę buvo bandyta parduoti Sakramente, bet ir čia ji stebuklingu būdu sugebėjo nuslysti nuo stendo ir sulaužyti klubus paaugliui. Mašinai nukeliavus į vieną iš Oregono parduotuvių, ji darkart nuslydo nuo treilerio ir sukūlė priekinį parduotuvės langą. Galiausiai, 1956 m. Porche buvo primontuota prie patvarių plieno konstrukcijų ir paslaptingai sutrupėjo į 11 dalių.

Kulka, kuri savo tikslą pasiekė po daugelio metų

1883 Henris Zieglandas manė apgavęs likimą. Tais metais jis išsiskyrė su mergina, kuri po skyrybų nusižudė. Merginos brolis iš įsiūčio nusprendė Zieglandą nužudyti. Jis patykojo vaikino prie jo namų ir šovė šiam į veidą. Po to, manydamas, jog vaikinas nebegyvas, nusišovė pats. Tačiau iš tiesų kulka tik praskriejo pro Zieglandą veidą ir įstrigo gretimais augančiame medyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Zieglandas save laikė tikru laimės kūdikiu. Vis dėlto po kelių metų jis nusprendė tą patį medį nupjauti. Medis buvęs didžiulis, todėl prireikė dinamito. Sprogmenys išjudino seniai dūlančią kulką, kuri atšoko tiesiai vyrui į kaktą. Zieglandas mirė vietoje.

Dvyniai žuvo tame pačiame kelyje dviejų valandų skirtumu

2002 m. septyniasdešimt dviejų metų dvyniai žuvo tame pačiame kelyje kelių valandų bėgyje šiaurės Suomijoje. Pirmasis iš jų važiuodamas dviračiu buvo partrenktas sunkvežimio. 1,5 km. atstumu nuo nelaimės vietos identiškomis aplinkybėmis po kelių valandų žuvo jo dvynys. Policija patvirtino, jog antrasis brolis negalėjo žinoti apie pirmojo žūtį.

REKLAMA

„Tai istorinis sutapimas. Nors eismas tame kelyje pakankamai intensyvus, avarijos įvyksta retai. Žinia apie brolių mirtį privertė mano plaukus stotis piestu. Įžvelgiu čia dievišką intervenciją“, - teigė vietinės policijos pareigūnė.



Mirtis, tris kartus sustabdyta to paties vienuolio

Džozefas Aigneris buvo garsus XIX a. Austrijos portretistas, kuris turėjo polinkių į savižudybę. Pirmąkart nusižudyti jis pabandė būdamas aštuoniolikos, tačiau jam sutrukdė paslaptingo kapučinų vienuolio pasirodymas. Antrąkart, jau būdamas 22-ių metų jis bandė pasikarti, bet jo planams dar kartą sutrukdė paslaptingasis vienuolis. Po aštuonerių metų už politinę veiklą jis buvo nuteistas pakarti, tačiau vėl įsikišo vienuolis ir išgelbėjo meninkui gyvybę.

REKLAMA

Aigneriui nusižudyti pavyko būnant 68-ių metų. Šįkart jis „sėkmingai“ nusišovė. Jo laidotuvių ceremoniją vedė paslaptingasis vienuolis, kurio vardo vyras niekuomet nesužinojo.

Markas Tvenas ir Halio kometa

Markas Tvenas gimė 1835 m. tą pačią dieną, kai danguje sušvito Halio kometa, o mirė 1910 m., kuomet ji dar kartą pasirodė. Keisčiausia, jog tai išpranašavo pats rašytojas metai prieš savo mirtį: „Aš atėjau kartu su Halio kometa 1835-aisiais. Kitąmet ji dar kartą pasirodys, todėl tikiuosi su ja išeiti“.

Bus daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų