REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 11 d., ketvirtadienį, Vilniuje prekybos centro „Europa“ trečiajame aukšte pradės veikti vieno garsiausių pasaulyje gamtos fotografų ir dokumentinių filmų režisierių švedo Mattiaso Klumo fotografijų paroda.

REKLAMA
REKLAMA

Paroda, kurioje bus eksponuojama 20 menininko darbų, veiks iki liepos 11 d.

„Labai džiaugiamės, jog šio garsaus menininko darbus, kurie liudija apie rūpestį dėl mūsų planetos likimo ir gamtos įvairovės išsaugojimo, „Europos“ patalpose galės išvysti prekybos centro lankytojai. Galbūt ne vienas jų net pabandys atsakyti į klausimus, kuriuos kelia menininko kūryba – kaip mes turėtume elgtis šiandien, kad išgyventumėme rytoj“, – sakė prekybos centro „Europa“ vadovė Sandra Kivilienė.  

REKLAMA

Pastaruosius du dešimtmečius M. Klumo forografijos spausdintos žymiausiuose apie gamtą rašančiuose pasaulio leidiniuose: „National Geographic“, „Wildlife Conservation“, „Audubon“, „GEO“, „Terre Sauvage“ ir kt. Fotografo darbų yra įsigijusios  žymiausios pasaulio meno galerijos ir muziejai.  

Už pasiekimus gamtos fotografijos srityje M. Klumui apdovanojimą įteikė Švedijos karalius, o Pasaulio ekonomikos forumas 2008 m. jį pripažino Jaunuoju pasaulio lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA

M. Klumas jau kelerius metus bendradarbiauja su „Swedbank“, kuris padėjo organizuoti šio pasaulinio garso menininko parodą Vilniuje. „Swedbank“ su M. Klumu įgyvendina penkis metus truksiantį projektą „Expedition Sweden“.  

„Šio projekto tikslas – ne tik parodyti Švedijos gamtos grožį, bet ir įkvėpti žmones  tausoti bei saugoti gamtą visame pasaulyje. „Swedbank“ kvietimu, menininkas rengia švietėjiškas paskaitas banko klientams ir partneriams Švedijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje“, – pasakojo „Swedbank“ Rinkodaros ir ryšių su visuomene departamento direktorė Elena Šilovaitė.

Norėdamas įamžinti nykstančius augalus ir gyvūnus, M. Klumas surengė keletą ekspedicijų į nuošalius mūsų planetos kampelius. Šių ekspedicijų metu sukurti keli dokumentiniai filmai. Vienas jų – „Linėjaus ekspedicija“ – buvo skirtas pažymėti žymaus švedų biologo Karlo Linėjaus 300 m. jubiliejų. 2008 m. šis filmas rodytas ir Lietuvoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų