REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnas Zigmantas Balčytis kreipėsi į Seimo kanclerį, prašydamas viešai skelbti Seimo socialdemokratų parlamentinių išlaidų ataskaitas.

REKLAMA
REKLAMA

Ši opozicinė frakcija piktinasi valdančiųjų veiksmais, kuriais, jos teigimu, "siekiama nuslėpti ministrų švaistomas mokesčių mokėtojų lėšas bei užčiaupti burną Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkui Algimantui Salamakinui".

REKLAMA

Anot socialdemokratų, po "Lietuvos rytos" publikacijų, kuriose kalbama apie švaistomus mokesčių mokėtojų pinigus, "sunerimę švaistūnai griebėsi prievartos, bandydami išvengti atsakomybės".

"Vakar po nurodymų "iš viršaus" iš etikos sergėtojų vadovo buvo atimtos detalios ataskaitos apie tai, kam parlamentinei veiklai skirtus pinigus leido Seimo vadovybės nariai, taip pat parlamentarais esantys ministrai. Šiuos duomenis A. Salamakinas buvo pasiryžęs paskelbti. Tačiau nesuspėjo", - teigiama "Lietuvos ryto" straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys, Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas patvirtino savo rankose turėjęs dokumentus iš Seimo buhalterijos, kuriuose pateiktas sąrašas pirkinių ir pinigų sumos, kurios buvo išleistos, prisidengiant parlamentine veikla.

Buvo nuspręsta išlaidas viešai skelbti internete, tokiu būdu siekiant skaidrumo ir aiškumo. Tačiau, kaip pažymi socialdemokratai, valdybos sprendimu dokumentus liepta grąžinti kanceliarijai.

"Mano sekretoriatas sulaukė skambučio iš Premjero Andriaus Kubiliaus aplinkos. Teirautasi, kodėl nusprendėme taip staiga skelbti politikų išlaidas", - teigė A. Salamakinas.

Socialdemokratų frakcija piktinasi valdančiųjų veiksmais ir bandymu prievarta sukliudyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijos darbuotojams atlikti savo darbą - paviešinti, kur leidžiami mokesčių mokėtojų pinigai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų