REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelis dėl Rusijos spaudimo nusprendė apriboti karinį ir techninį bendradarbiavimą su Gruzija, laikraščiui „Jerusalem Post“ teigia Gruzijos integracijos ministras Temurs Jakobašvilis.

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio karinės pramonės kompanijos iki šiol tiekė Gruzijai įvairią karinę įrangą, įskaitant ir nepilotuojamus šnipinėjimo lėktuvus. Be to, kai kurie elitiniai Gruzijos kariai buvo apmokomi Izraelyje.

REKLAMA

Tačiau dabar T. Jakobašvilis teigia, kad nors karinis bendradarbiavimas su Izraeliu ir yra tęsiamas, tačiau ši valstybė nebenori parduoti Tbilisiui kai kurios karinės įrangos. Gruzijos ministras teigia, kad visa tai yra Rusijos spaudimo rezultatas.

Priminsime, kad praėjusį rugpjūtį Rusija kariavo su Gruzija, kuri bandė susigrąžinti separatistinės Pietų Osetijos respublikos kontrolę į savo rankas. Nuo to laiko Kremlius ne kartą kritikavo karinę JAV, Ukrainos ir kitų valstybių paramą Gruzijos valdančiajam režimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Jerusalem Post“ kalbintas Izraelio gynybos ministerijos atstovas patvirtino, kad Rusijos spaudimas lėmė tai, kad Izraelis šiuo metu parduoda Tbilisiui mažiau karinės įrangos. Tiesa, atstovas pabrėžė, kad Izraelis laikysis visų savo įsipareigojimų.

Manoma, kad praėjusiais metais Izraelio karinio eksporto vertė siekė 7 mlrd. dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų