REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės mėnesio geriausiu Klaipėdos sporto žmogumi uostamiesčio dienraštis „Vakarų ekspresas“ išrinko „Neptūno“ krepšinio klubo vyriausiąjį trenerį Rytį Vaišvilą.

REKLAMA
REKLAMA

Niekas nepaneigs, jog šiemet „Neptūno“ krepšininkai kaip niekad buvo arti pirmųjų savo klubo istorijoje LKL bronzos medalių.

REKLAMA

„Neptūno“ ir „Šiaulių“ klubų dvikovos dėl trečiosios vietos yra dažnos. Tačiau ankstesniais metais tų mačų baigtis buvo aiški dar jiems neprasidėjus. Šiemet buvo kitaip: „Neptūnas“ šiauliečiams nusileido tik atkaklioje kovoje - 2:3.

Žinant tai, kad baigiantis LKL čempionatui „Neptūno“ klubas išgyveno ne pačius geriausius laikus (žaidėjams nebuvo laiku mokami atlyginimai), trenerio vaidmuo tokioje situacijoje buvo labai reikšmingas.

REKLAMA
REKLAMA

Kokius stebuklingus žodžius savo auklėtiniams, kurie mače dėl bronzos medalių kovėsi iš paskutinių jėgų, ištarė R. Vaišvila?

„Jokių. Tik pasakiau, kad žaidėjai suprastų rungtynių svarbą ir neturėtų asmeninių ambicijų. Tik būdami stiprūs kolektyviniuose veiksmuose, mes galėjome ką nors pasiekti“, - sakė mūsų išrinktasis laureatas.

Be kita ko, R. Vaišvila dar pridūrė: „Niurgzliams pasakiau - eikite namo ir laukite atlyginimų. Kai atsiras pinigų, ateisite. Tačiau nesitreniruodami prarasite sportinę formą ir būsite niekam nereikalingi. Vyrai mane suprato.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdinga karjera

R. Vaišvila gimė 1971 m. gegužės 23 d. Klaipėdoje.

Krepšinio abėcėlės mokėsi pas trenerį Grigorijų Pancerovą. Rytį greičiausiai į krepšinį atvedė penkeriais metais vyresnio brolio Laimono pomėgis. Laimonas jau lankė krepšinio treniruotes pas trenerį Povilą Jefišovą.

Tiesa, prieš žengdamas į krepšinio aikštelę, R. Vaišvila išbandė save per plaukimo treniruotes.

Baigęs Klaipėdos krepšinio mokyklą R. Vaišvila išvyko į Kauno „Žalgirio“ dublerių komandą. Tačiau prasimušti į pagrindinę žalgiriečių ekipą jam nepavyko. Todėl teko žaisti Kauno „Atlete“. Ši komanda jam tapo tramplinu į Lietuvos nacionalinę rinktinę. Su ja R. Vaišvila iš Atlantos olimpinių žaidynių 1996 metais parsivežė bronzos medalį.

REKLAMA

Po to R. Vaišvila savo sportinę karjerą tęsė Alytaus „Alitoje“, o vėliau - užsienyje. Jis rungtyniavo Suomijos, Rusijos, Latvijos, Vengrijos, Vokietijos ir Slovakijos klubuose. Geriausių laimėjimų pasiekė su Permės „Ural Great“ klubu iš Rusijos - tapo šios šalies čempionu ir iškovojo NEBL taurę.

Kaip treneris, R. Vaišvila dar yra „žalias“. Valgyti trenerio duonos jis pradėjo tik 2007 metais. Tais metais jis pradėjo treniruoti NKL čempionę Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės“ ekipą.

Nelengva pradedančiajam treneriui buvo stoti prie čempioniškos komandos vairo.

„Naftą-Uni-Laivitę“ paliko keturi pagrindiniai žaidėjai, todėl pakartoti jos čempionišką sezoną buvo nelengva, bet įmanoma. Užėmėme šeštą vietą“, - savo pirmąjį krikštą prisimena R. Vaišvila.

REKLAMA

Jauno trenerio darbas neliko nepastebėtas, ir jis buvo pakviestas į „Neptūną“. Na, o R. Vaišvilos pirmasis sezonas „Neptūne“ vos netapo bronziniu.

Sūnūs nori būti panašūs į tėvą

Šių metų gegužė R. Vaišvilai taps įsimintinu mėnesiu. Ne dėl to, kad jis atšventė eilinį savo gimtadienį ar kad jį pripažinome geriausiu mėnesio Klaipėdos sporto žmogumi.

Gegužės trisdešimtąją R. Vaišvila su savo išrinktąja Kristina, buvusia irkluotoja, atšventė vestuves.

Tai antroji santuoka ir Ryčiui, ir Kristinai.

Iš pirmosios santuokos R. Vaišvila turi du sūnus dvynukus - Rytį ir Vainių. Jie su motina - pirmąja Ryčio žmona Irena - gyvena Kaune, bet nuolat bendrauja su tėvu. Šiomis dienomis abu sūnūs viešėjo Klaipėdoje, o vakar tėvelis juos išvežė į Kauną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sūnūs, kuriems šiemet kovo 14 dieną sukako šešeri, nori eiti mano pėdomis - žaisti krepšinį. Tačiau jiems dabar, kaip ir man vaikystėje, labiau patinka plaukimas“, - sako R. Vaišvila.

Paklaustas apie povestuvinę kelionę, R. Vaišvila teigė įvykių neforsuojąs: „Pirmiausia noriu žinoti, kaip klostysis reikalai dėl „Neptūno“. Vykti ilsėtis su nežinia galvoje nėra gerai. Koks poilsis, jei rūpės darbo klausimai. Kai tik bus šioks toks aiškumas, vyksime pailsėti su Kristina, ko gero, į Ispaniją.“

Algirdas Auruškevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų