REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius pasigenda aiškios tvarkos, kokioms reikmėms gali būti leidžiami parlamentinėms ir reprezentacinėms išlaidoms skiriami pinigai. Esą ją įvedus nesusipratimų sumažėtų.

REKLAMA
REKLAMA

"Iš savo pusės nei kaip Seimo narys, nei kaip Ministras Pirmininkas tokiais pinigais nesinaudoju asmeninei naudai", - patikino A. Kubilius.

REKLAMA

Premjeras sakė nemanantis, kad už reprezentacines išlaidas ministrai turėtų pirkti kostiumus, kaip tai padarė kultūros ministras Remigijus Vilkaitis, tuo tarpu mokesčių mokėtojų pinigų leidimą tualetiniam popieriui A. Kubilius pateisina.

"Buvo aprašyta, kaip socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys už tuos pinigus perka tualetinį popierių. Tai yra biuro išlaikymo išlaidos. Biuras tai yra patalpos, šalia yra tualetas, tualetas yra naudojamas, tualete reikalingas tualetinis popierius", - aiškino Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubilius teigė, jog priėmus sprendimą, kad už parlamentines ir reprezentacines išlaidas reikia atsiskaityti, žengtas didžiulis žingsnis į priekį.

"Manau, kad einame teisinga linkme. Galbūt pradžioje yra tam tikrų nesusipratimų ar nėra aiškios tvarkos, kaip turi būti viskas skelbiama, bet tai turi būti išspręsta", - sakė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, jog pastaruoju metu nuskambėjo trys skandalai dėl galimai netinkamo mokesčių pinigų mokėtojų pinigų naudojimo. Dėl to netgi sustabdyta parlamentaro Gedimino Navaičio narystė Liberalų sąjūdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Etikos sargai, nagrinėję G. Navaičio parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimą, konstatavo, kad jos buvo išleistos, pavyzdžiui, kelionei taksi į Kauną, fitneso klubo salės nuomai, nakvynei Palangoje, Trakuose, indų servizams, egzotinėms knygoms, visuomeninių patarėjų maitinimui. G. Navaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko romanus ir knygas "Fitneso mankšta", "Raumenų tempimo mankšta", "Lytiškumas ir švietimas", "Pūkuotuko pasaulis". Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas teigė, jog jam abejonių kelia apie 5 tūkst. litų panaudojimas.

REKLAMA

Dėl reprezentacinių lėšų naudojimo Premjerui turės pasiaiškinti ir kultūros ministras R. Vilkaitis bei socialinės apsaugos ir darbo ministras R. J. Dagys. Kultūros ministras už reprezentacines lėšas pirko kostiumą, marškinius ir batus. Tam R. Vilkaitis išleido 1073 litus.

O socialinės apsaugos ir darbo ministras reprezentacines lėšas esą leido kanceliarinėms prekėms, mašinos remontui, rankinei ir net tualetiniam popieriui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų