REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė birželio 11-12 dienomis dalyvaus Briuselyje vyksiančiame NATO gynybos ministrų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Gynybos ministrai aptars aktualius NATO gynybos planavimo, operacijų, greitojo reagavimo pajėgų peržiūros klausimus, taip pat Aljanso partnerysčių politikos klausimus.

REKLAMA

Ypatingą dėmesį ketinama skirti NATO operacijoms Kosove ir Afganistane. Kartu su NATO šalių gynybos ministrais apie bendras pastangas Afganistane diskutuos ir ne NATO šalių, dalyvaujančių Aljanso operacijoje Afganistane, atstovai.

Taip pat numatyta surengti Euroatlantinės partnerystės Tarybos posėdį, kuriame NATO šalys diskutuos su Aljanso partneriais apie bendradarbiavimo saugumo srityje perspektyvas.

Krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė aktualius klausimus aptars dvišaliuose susitikimuose su Danijos, Italijos, Gruzijos ir Makedonijos gynybos ministrais.

Tai bus paskutinis NATO gynybos ministrų susitikimas vadovaujant NATO generaliniam sekretoriui Japui de Hopui Scheferiui (Jaap de Hoop Scheffer). Rugpjūčio mėnesį pareigas pradės eiti naujasis NATO generalinis sekretorius Andersas Fogas Rasmusenas (Anders Fogh Rasmussen).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų