REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tolimoje Naujojoje Zelandijoje atostogavusi lietuvių pora privertė ne juokais paprakaituoti vietos valdžios pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA

Neįprasta lietuvių 29 m. Jurgos ir 34 m. Roberto Skiauterių, kaip juos pristatė Naujosios Zelandijos žiniasklaida, bei jų 6 m. sūnaus Leonardo istorija Naujojoje Zelandijoje neliko nepastebėta vietos žiniasklaidos ir valdžios pareigūnų.

REKLAMA

Lietuvių šeima į tolimąją Ramiojo vandenyno valstybę atvyko sausio mėnesį, o jų viza galiojo iki balandžio mėnesio. Tačiau atostogoms artėjant į pabaigą J.Skiauterei prasidėjo nėštumo komplikacijos, todėl medikai rekomendavo jai likti šalyje iki to laiko, kol ji pagimdys, nes bet kokia kelionė gali kelti pavojų jai ir jos kūdikiui.

Tačiau Naujosios Zelandijos imigracijos pareigūnai du kartus atsisakė pratęsti lietuvių turistinę vizą ir kelis kartus paragino šeimą nedelsiant palikti šalį. Lietuviams atsisakius tą padaryti, visa šeima buvo pripažinta nelegaliais imigrantais.

REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Zelandijos imigracijos tarnybos atstovai teigė, jog imigrantams, nepaisant to, kad baigėsi jų viza, neleidžiama gimdyti Naujosios Zelandijos teritorijoje, nes tai draudžia šalies įstatymai.

Tačiau kai istoriją paviešino Naujosios Zelandijos žiniasklaida, šalies Imigracijos tarnybos vadas Endriu Anakinas (Andrew Annakin) pareiškė, jog moteris, jos vyras ir sūnus pagaliau gavo leidimus pratęsti savo buvimą šalyje, nors šeima šalį turės palikti kiek galima greičiau po gimdymo.

Naujienas patvirtino ir Naujosios Zelandijos imigracijos ministras, jis pažymėjo, kad lietuvės sveikatai niekas negresia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Imigracijos tarnyba pridūrė, jog moteriai leista gimdyti Naujojoje Zelandijoje, nes kelionė namo gali sukelti pavojų jos gyvybei.

Savo ruožtu lietuvių šeima vietos žiniasklaidai teigė, kad nenori likti Naujojoje Zelandijoje ir nėra nelegalūs imigrantai. Pasak J.Skiauterės, ji namie turi darbą ir profesiją.

„Aš visai neplanavau būti imigrante, namuose puikiai gyvenu. Aš turiu profesiją, darbą ir noriu grįžti namo“, - sakė moteris ir pridūrė, kad svarbiausia jai dabar būsimas vaikas, o ne sunki kelionė namo.

Šeima džiaugėsi tokiu Naujosios Zelandijos valdžios sprendimu. Kartu J.Skiauterė pridūrė, kad visas jos gimdymo išlaidas apmokės draudimo bendrovė, o ne Naujosios Zelandijos mokesčių mokėtojai.

Parengta pagal dienraštį „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų