REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Mykola Azarovas.
"Tai kelia grėsmę, ypač Ukrainai", - teigė M. Azarovas apie JAV planus kaimyninėje Lenkijoje ir Čekijos Respublikoje pastatyti priešraketinės gynybos skydą.
Prisimindamas 1962 metų raketų krizę, iškilusia tarp JAV ir Kubos, jis tvirtino, kad Kijevas turi griežtai reaguoti į tokią padėtį.
"Kaip reaguotų Lenkijos lyderiai, jeigu, pavyzdžiui, Rusija pasiūlytų ir mes sutiktumėm netoli sienos su Lenkija pastatyti priešraketinės gynybos sistemą? Ir kaip reagavo Amerika, kai Sovietų Sąjunga į Kubą perkėlė savo raketas? Štai kaip mes turėtume reaguoti", - M. Azarovo žodžius citavo naujienų agentūra "Interfax".
Jis taip pat apkaltino Lenkiją neatsižvelgus į jo šalies interesus. Jis tvirtino, kad Varšuva turėjo "bent jau pasikonsultuoti" su Ukraina šiuo klausimu.
Jungtinės Valstijos praėjusį mėnesį patvirtino savo planus pradėti derybas su Čekija ir Lenkija dėl savo priešraketinės gynybos sistemos dislokavimo. JAV teigia, kad ši sistema padėtų apsisaugoti nuo potencialių Irano ir Šiaurės Korėjos atakų.
Tokie planai sulaukė piktų Maskvos protestų.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų