REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vyriausybė pritarė Teisingumo ministerijos (TM) siūlymui supaprastinti leidimo naudoti valstybės vardą juridinio asmens, jo filialo ar atstovybės pavadinime tvarką, informuoja TM.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol norint vartoti oficialųjį arba trumpąjį Lietuvos valstybės pavadinimą „Lietuvos Respublika“ arba „Lietuva“ juridinio asmens, jo filialo ar atstovybės pavadinime, turėjo būti gautas teisingumo ministro leidimas. Prašymus dėl leidimo nagrinėjo speciali komisija, vertindama, ar pageidaujamas juridinio asmens pavadinimas atitinka numatytus reikalavimus. Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus nuomone, tokia tvarka ilgino juridinio asmens, jo duomenų pakeitimų registravimo laiką bei didino administracinę naštą verslo atstovams. Nesant aiškių kriterijų, taip pat buvo likusi ir subjektyvaus vertinimo tikimybė, teigiama TM pranešime spaudai.

REKLAMA

Pritarus projektui, nuo šiol bus atsisakyta galiojančios vertinamojo pobūdžio procedūros specialioje komisijoje,  nustatyti objektyvūs kriterijai ir sąlygos, kurias turės atitikti juridinis asmuo, norintis savo pavadinime naudoti Lietuvos vardą. „Supaprastinant procedūrą nustatyta, kad dėl leidimo naudoti Lietuvos vardą išdavimo nebereikės kreiptis į Teisingumo ministeriją – atitikimą nustatytoms sąlygoms patikrins notaras arba Registrų centras. Nauja tvarka padės užtikrinti paprastesnę verslo steigimo procedūrą, atsisakant nereikalingų biurokratinių veiksmų“, - pranešime spaudai cituojamas teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Vyriausybės nutarimu aiškiai atskirta oficialiojo „Lietuvos Respublika“ ir trumpojo „Lietuva“ vardo naudojimo tvarka. Nustatoma, kad oficialusis Lietuvos vardas „Lietuvos Respublika“ gali būti vartojamas tik jei juridinis asmuo steigiamas pagal Lietuvos Respublikos įstatymą ir dėl to yra priimamas valstybės institucijos sprendimas. Trumpasis valstybės pavadinimas „Lietuva“ galėtų būti naudojamas jei: juridinio asmens, kurio pavadinime jau vartojamas Lietuvos vardas, visas pavadinimas su skiriamaisiais žodžiais perkeliamas į kito jo steigiamo juridinio asmens ar filialo bei atstovybės pavadinimą; jei juridinis asmuo, kurio pavadinime jau vartojamas Lietuvos vardas, keičia pavadinimą; ne mažiau kaip pusėje Lietuvos Respublikos teritorijos administracinių vienetų yra įsteigęs padalinius; juridinio asmens filialą ar atstovybę steigia ar yra įsteigęs užsienio juridinis asmuo ar kita organizacija; juridinio asmens steigėjais ar dalyviais yra ne mažiau kaip 3 Lietuvoje įsteigti juridiniai asmenys; juridinio asmens steigėjais ar dalyviais yra ne mažiau kaip 30 asmenų; jei juridinis asmuo pavadinime Lietuvos vardą vartoja siekdamas nurodyti geografinę Lietuvos teritorijos dalį, kurioje jis veiks ar veikia ir tai yra įtvirtinęs savo steigimo dokumentuose, arba jei juridinis asmuo yra Lietuvoje pripažinta religinė bendruomenė, bendrija ar centras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų