REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo narys prof. Kęstutis Masiulis kreipėsi į Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Arvydą Anušauską, siūlydamas tęsti parlamentinį tyrimą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūno Vytauto Pociūno žūties.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad tikslinga būtų tęsti NSGK 2006 m. pradėtą tyrimą vien todėl, kad tyrimas nebuvo baigtas, o visos VSD pareigūno žūties aplinkybės iki šiol vis dar nėra išaiškintos. Parlamentinė kontrolė demokratinėje visuomenėje - tai vienas iš esminių atviros visuomenės bruožų, todėl būtų tikslinga, jei Seime tyrimą pratęstume", - sakė Seimo narys.

REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, Generalinė prokuratūra turės penktą kartą atnaujinti tyrimą dėl buvusio VSD karininko Vytauto Pociūno žūties. Tai birželio 9 d. paskelbė Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs Generalinės prokuratūros skundą.

"Kaip patvirtino teismas, Generalinė prokuratūra neįsigilino į tyrimo detales, todėl yra pagrindo manyti, kad prokuratūros atnaujintas tyrimas vėl bus paviršutiniškas", - teigė K. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Užpernai lapkritį Generalinė prokuratūra buvo nustačiusi, kad Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V. Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-iąją tarnybinės komandiruotės Breste metu žuvo per nelaimingą atsitikimą iškritęs per langą.

2006 metais V. Pociūno žūties aplinkybes tyrė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų