REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokios kalbos pasiekia stebint, kai nematoma ranka trukdo paskelbti nuosprendį Viliaus Karaliaus grupuotės byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Visiems įgrysęs procesas


Artimiausias garsiosios bylos, kurioje kontrabandos karaliumi tituluojamas V. Karalius ir maždaug 20 asmenų yra kaltinami įkūrę nusikalstamą grupuotę ir vykdę nusikalstamą veiklą, teismo posėdis vyks birželio 26 dieną. Per jį kaltinamieji tęs dar pernai birželį pradėtas baigiamąsias kalbas.

REKLAMA

Šioje byloje valstybinį kaltinimą palaiko Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius. Jis sutiko, kad dviprasmiškų minčių kelia faktas, jog V. Karaliaus ir jo bendrų byla jau trečius metus nagrinėjama pirmosios instancijos Vilniaus apygardos teisme.

Byloje yra vienas itin intriguojamas epizodas − V. Karalius ir vienas asmuo kaltinami suklastoję dokumentus, kuriais pasinaudodami neteisėtu būdu įgijo maždaug 3 mln. litų vertės svetimą turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Solidi suma kyšiams

„Tiriant bylą, sklido kalbos, kad teisiamieji, siekdami išlaisvinimo, mėgina surinkti apvalią pinigų sumą, kurią ketina paskirstyti visiems su šia byla susijusiems teisėsaugininkams“, − savaitraščiui „Balsas.lt savaitė“ prasitarė J. Laucius.

Sklando gandai, kad už plačiai veikiusiems kontrabandininkams palankius teismo sprendimus ketinta sumokėti maždaug 300–500 tūkst. eurų.

Principingai veikiantis prokuroras J. Laucius teismo prašo V. Karalių pasiųsti už grotų 8 metams. Prieš keletą metų, remdamasis J. Lauciaus surinktais įrodymais, teismas kitoje byloje V. Karaliui skyrė 2 metų ir 2 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mėgaujasi pasakiškais turtais

Buvęs policininkas V. Karalius pastaruoju metu pagal įgytus turtus ir įtaką jau praaugo didžiausius kada nors šalyje klestėjusius kontrabandos lyderius.

Neseniai, lankydamasis viename brangių automobilių salone, jis pareiškė norįs įsigyti maždaug 350 tūkst. litų kainuojantį visureigį BMW X6. Energijos ir originalių sumanymų nestokojantis veikėjas prieš kurį laiką įsikėlė į vieną brangiausių ir didžiausių namų šalia Vilniaus esančioje valdžios gyvenvietėje Turniškėse.

V. Karalius pastaruoju metu kontrabandos verslą yra perkėlęs į Rusiją – ten veikia kelios jo bičiulių gaujos.

REKLAMA

Savaitraščio „Balsas.lt savaitė“ paklaustas, ką mano apie gresiantį ilgą įkalinimą, V. Karalius atšovė: „Manau, kad jūs, žurnalistai, apie tai geriau turėtumėte būti informuoti. Prašau manęs daugiau netrukdyti, viso gero.“

Teisėjų trijulės mafija

V. Karalius plačiai išgarsėjo 2002-aisiais, kai, įkliuvus dviem kontrabandininkams broliams, kreipėsi pagalbos į savo draugės tėvą, Lazdijų rajono apylinkės teismo pirmininką Arvydą Gudą.

Pastarasis paskambino Panevėžio teismo vadovui Dariui Japertui į Panevėžį, o šis – Biržų teismo pirmininkei Palmyrai Linkevičienei, prašydamas kad sulaikytiems vyrams nebūtų taikoma kardomoji priemonė suėmimas.  

REKLAMA

Po poros savaičių buvo suimtas ir pats V. Karalius. Tuomet A. Gudas uoliai ėmėsi būsimo žento išlaisvinimo operacijos. Pagalbos jis vėl kreipėsi į kolegas D. Japertą ir P. Linkevičienę.

Netrukus, teisėsaugininkams tarpininkaujant, buvo atmestas prokurorų skundas ir sunkiu nusikaltimu įtartas V. Karalius išvengė suėmimo.

Minėti trys teismų pirmininkai ilgai įrodinėjo esą nekalti, tačiau galų gale Aukščiausiasis Teismas pripažino juos piktnaudžiavus tarnyba ir organizavus piktnaudžiavimą. Teismas atėmė jiems galimybę dirbti teisėsaugos institucijose: A. Gudui – 4 metams, D. Japertui – 2 metams ir 3 mėnesiams, o P. Linkevičienei – metams ir 3 mėnesiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų