REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ko laukiamasi – berniuko ar mergaitės, paprastai nustato sonograma, atliekama po aštuonioliktos nėštumo savaitės.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kompanija „IntelliGender“ praneša, kad norintiems išsiaiškinti, kokios lyties kūdikis gims, sukurta technologija tai gali nustatyti jau 10 nėštumo savaitę.

REKLAMA

Skelbiama, kad po 10 minučių trunkančio testo atsiradusi geltona arba oranžinė spalva reikš, kad vaisius yra moteriškos giminės, o žalia – vyriškos.

Kompanija skelbia, kad 90 proc. tyrimų pasitvirtina.

„LiveScience“ praneša, jog šis išradimas tik atrodo nekaltai, tačiau Naujojoje Zelandijoje, kur technologija debiutuoja, nerimaujama, kad dėl jos abortai bus atliekami lyčių pagrindu.

„Nerimaujama, kad žmonės neštumą nutrauks sužinoję, kokios lyties kūdikis gims“, – teigia daktaras Tedas Weaveris, Karališkojo Australijos ir Naujosios Zelandijos akušerių ir ginekologų koledžo mokslininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinėse Valstijose, kuriose neseniai nužudytas nuožmus antiabortų aktyvistas, ši problema taip pat aktuali. Žibalo į ugnį įpylė ir neseniai paskelbta studija, atskleidžianti, kad paauglės iš privačių religinės pakraipos mokyklų abortus darosi dažniau nei jų bendraamžės iš paprastų vidurinių.

Abortai lyčių pagrindu yra gan įprastas reiškinys Azijos šalyse. Ten dažniausiai atsisakoma moteriškos lyties vaisiaus.

Prieš mėnesį Švedijos sveiktos ekspertai paskelbė, kad abortas lyčių pagrindu nėra nelegalus ir jų negalima drausti.

Naująją technologiją gaminanti kompanija apie šias pasekmes nekalba. Jos internetiniame tinklalapyje rašoma, kad „testas sukurtas kaip linksma patirtis tėvams prieš gimdymą. „IntelliGender“, pasiremiant šio testo rezultatais, nerekomenduoja imtis kokių nors finansinių, emocinių ar šeimos planavimo veiksmų“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų