REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Schwarzeneggeriui nepatinka popieriniai mokyklų vadovėliai

Pirmajame „Terminatoriaus“ filme Arnoldas Schwarzeneggeris bandė sunaikinti visą žmoniją. Dabar, būdamas Kalifornijos gubernatoriumi, jis nori panašaus likimo ir popieriniams vadovėliams.

REKLAMA
REKLAMA

Už skaitmeninį formatą pasisakantis gubernatorius, bandantis užkamšyti 24,3 milijardų dolerių biudžeto skylę, mano sutaupysiąs, jei bus atsikratyta popieriniais vadovėliais. Esą skaitmeninių „knygų“ įdiegimas sutaupytų daug lėšų.

REKLAMA

„Šiomis dienomis, kai informaciją galima gauti elektroniniu formatu, proteguoti popierines knygas yra absurdiška ir brangu. Ypač dabar, kai valstybinės mokyklos priverstos taupyti, o mes karpome biudžetą. Turime padaryti viską, kad atlaisvintume mokytojų rankas ir gautume pajamų su mažesniais resursais“, dėstė buvęs aktorius.

A. Schwarzeneggeris savo planą nori įgyvendinti kitų metų rugpjūtį, kai Kalifornijos moksleiviai turės prieitą prie skaitmeninių matematikos ir gamtos mokslų testų. Jie taip pat galės naudotis tokiomis skaitmeninėmis „knygomis“ kaip „Sony reader“, kuri talpina 160-ies knygų informaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų