REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangoje „Sidabrinėmis gervėmis 2009“ apdovanotieji filmai

Palangos kultūros centras „Ramybė“ (Vytauto g. 35) tęsia tradiciją ir pristato geriausius lietuviškus filmus.

REKLAMA
REKLAMA

Birželio 11 d. 20 val. režisierė Giedrė Beinoriūtė pristatys geriausio metų trumpametražio filmo titulą „Sidabrinės gervės 2009“ apdovanojimuose  pelniusį filmą „Balkonas“.

REKLAMA

Tai – jau trečiasis apdovanojimas filmo „Balkonas“ kūrybinei grupei. Metų pradžioje jaunoji aktorė Elzbieta Degutytė buvo pripažinta geriausia naujoke kine „Pravda naujokų“ apdovanojimuose. O pirmą kartą surengtuose Lietuvos kino platintojų apdovanojimuose „Balkonas“ buvo pripažintas metų lietuvišku filmu.

Filme pagrindinius vaidmenis atliko vienuolikamečiai Elzbieta Degutytė ir Karolis Savickis. Filmavimo aikštelėje jie susitiko su žinomais, ne vieną apdovanojimą pelniusiais Lietuvos aktoriais – Viktorija Kuodyte, Rolandu Kazlu, Irmantu Bačeliu ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

„Balkonas“ sukurtas „Monoklio“ studijoje, kuri kuria kino filmus ir skatina nekomercinio meno plėtrą.



Giedrės Beinoriūtės filmas "Balkonas"

Birželio 13 d. 18 val. prodiuserė Rasa Miškinytė pristatys dokumentinį filmą apie lėlinės animacijos pradininką Vladislavą Starevičių „Vabzdžių dresuotojas“.

Filmas „Vabzdžių dresuotojas“ „Sidabrinės gervės 2009“ apdovanojimuose pelnė statulėlės už geriausią režisūrą, garso takelį ir scenarijų. Geriausio profesinės meistrystės darbo kategorijoje apdovanota prodiuserė Rasa Miškinytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis filmas – tai pastangos „iššifruoti“ V. Starevičių, naudojantis jo paties kūrybinio mąstymo priemonėmis, pasitelkiant visus šiuolaikinės kino kalbos būdus, jungiant biografinius faktus, archyvinę medžiagą ir faktinę informaciją, surinktą iš ekspertų: kino istorikų, kritikų, animatorių ir jo gyvenimo istoriją papasakojant per animacinę lėlių meilės istoriją.

„Vabzdžių dresuotojas“ jau parodytas tokiose tolimose šalyse, kaip Japonija, Taivanas, įvairiuose pasaulio filmų festivaliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų