REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmą kartą Vilniuje rytoj ir poryt vyks Pasaulinis tiesioginių investicijų forumas („WORLD FORUM for Direct Investment 2009“), kuriame dalyvaus daugiau nei 150 verslo lyderių. Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus kartu su asociacija „Investors‘ Forum“ šiandien surengs iškilmingą priėmimą Prezidentūros rūmuose, o forumą rytoj atidarys ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tarptautinių kompanijų vadovai,  miestų ir regionų atstovai iš įvairių pasaulio šalių, užsienio valstybių prekybos rūmų ir asociacijų nariai, nekilnojamo turto vystymo bendrovių, teisinių ir konsultavimo įmonių atstovai forume nagrinės su tiesioginėmis užsienio investicijomis susijusius  klausimus, aptars perspektyvius ekonomikos sektorius, tarptautinės bendrovės pristatys savo plėtros strategijas. Didelis dėmesys bus skiriamas verslo paslaugoms, informacinėms technologijoms, biotechnologijoms ir logistikai. Lietuva buvo pasirinkta kaip valstybė, atstovaujanti ,,Naujosios Europos“ regioną ir puikiai atspindinti šio regiono plėtros potencialą, be to Vilnius – Europos kultūros sostinė“, – pasakoja renginį drauge su „Red Hot Locations“ organizuojančios Lietuvos ekonominės plėtros agentūros (LEPA) vadovas Mantas Nocius.

REKLAMA

Forume dalyvaus tokių pasaulinių įmonių kaip „Accenture“, ,,Hewlett-Packard“, ,,ComTrade“, ,,Intercell“, ,,BTG“, ,,Firstsource“, ,,Lindorff“, ,,iSoftStone“, ,,TRANSCOM WORLDWIDE“, ,,S3 International“, ,,Programeter“ ar ,,Electronic Arts“ atstovai.

Forumo dalyvių sąraše – atstovai iš Armėnijos, Austrijos, Belgijos, Bulgarijos, Kinijos, Čekijos, Danijos, Estijos, Suomijos, Vokietijos, Vengrijos, Indijos, Italijos, Latvijos, Maltos, Naujosios Zelandijos, Slovėnijos, Ispanijos, Švedijos, Šveicarijos, Turkijos, Jungtinės Karalystės.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors lyginant su ankstesniais metais tiesioginių užsienio investicijų sumažėjo, pasaulyje tebėra daugybė galimybių investuoti. Forume  nagrinėsime, kaip  kovoti su šiandienos ekonominiais sunkumais ir eiti toliau“, – sako tiesioginių užsienio investicijų renginių organizavimo srityje dirbančios kompanijos „Red Hot Locations“ ; direktorė Cathy Dawson.

Auksinis forumo rėmėjas – Vilniaus miesto savivaldybė, sidabrinis – asociacija „Investors‘ Forum“.

Pastaruosius metus tokie  forumai vyko Londone, Amsterdame, Briuselyje, Bolonijoje ir Valencijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų