REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mūsų šalies futbolininkams sunkiai sekasi įgyvendinti nedidelę svajonę - prasibrauti į Anglijos klubus. Jei ne į elitinės lygos, tada bent į žemesnių divizionų.

REKLAMA
REKLAMA

Saulius Mikoliūnas, prieš kelias savaites prabilęs apie sėkmingas derybas su Anglijos antrajame futbolo divizione rungtyniaujančiu Velso klubu „Swansea“, jau nebėra toks tikras dėl savo ateities. „Yra 99 proc. tikimybė, kad kitą sezoną žaisiu klube „Swansea“, - gegužės pabaigoje pareiškė 25-erių Lietuvos rinktinės saugas.

REKLAMA

S.Mikoliūnas, balandį palikęs savo ankstesnę komandą Škotijoje - Edinburgo „Hearts“, atidėjo atostogas ir toliau ieškojo naujos ekipos. Lietuviu rimtai susidomėjo minėtas Velso klubas, tačiau pastaruoju metu viskas apsivertė aukštyn kojomis. Taip nutiko dėl to, kad komandą „Swansea“ paliko treneris Roberto Martinezas. Sėkmingai Velse dirbęs 35 metų Ispanijos futbolo specialistas sulaukė elitinės Anglijos lygos („Premier“) klubų dėmesio ir priėmė „Wigan Athletic“ pasiūlymą.

REKLAMA
REKLAMA

„Su R.Martinezu buvome jau beveik sukirtę rankomis. Bet kai jis paliko klubą, mano galimybės pereiti į „Swansea“ gerokai sumažėjo. Akivaizdu, kad naujasis komandos treneris rinksis kitus žaidėjus“, - LŽ aiškino S.Mikoliūnas.

Teigiama, jog „Swansea“ šiuo metu net iš 30 kandidatų renkasi naują strategą. „Atrodo, nebeteks parungtyniauti Anglijos antrajame divizione. Turiu keletą pasiūlymų iš kitų šalių, tačiau neskubėsiu jų priimti, juolab kad iki naujojo sezono dar labai daug laiko - du mėnesiai“, - kalbėjo S.Mikoliūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu žemesniųjų Anglijos divizionų klubai ne kartą domėjosi futbolininkais iš Lietuvos, tačiau šiems vis nepavykdavo pasirašyti sutarčių su futbolo tėvynės ekipomis. Praėjusią žiemą „Leeds United“ nepavyko įsitvirtinti gynėjui Arūnui Klimavičiui. Kiek anksčiau klubo „Blackpool“ peržiūroje nesėkmingai pasirodė Darius Žutautas, į „Colchester United“ komandą nepateko Julius Raliukonis ir Mindaugas Kalonas. Pastarasis dar bandė laimę ir „Birmingham City“ ekipoje.

Beveik prieš dešimtmetį Anglijoje turėjo galimybę žaisti tik du lietuviai. Futbolininko karjerą jau baigęs Andrius Tereškinas 2000-aisiais atstovavo ketvirtosios lygos klubui „Macclesfield Town“. Tais pačiais metais Londono „Arsenal“ kelis mėnesius priklausė Tomas Danilevičius, tačiau aikštėje jis pasirodė vos per vienas oficialias rungtynes.

Vilmantas Remeika

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų