REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Anglijos aukščiausiojo futbolo diviziono iškritusios „Newcastle United“ komandos savininkas Maikas Ešlis (Mike Ashley) pirmadienį oficialiai paskelbė, kad klubą parduoda už 100 mln. svarų sterlingų.

REKLAMA
REKLAMA

M. Ešlis 117-uosius metus skaičiuojantį klubą įsigijo 2007 metų vasarą, kai už bendrą 134 mln. svarų sumą išpirko visas akcijas iš buvusių savininkų. Per dvejus metus, kai turtuoliui priklauso „Newcastle United“ komanda, verslininkas į ją investavo apie 100 mln. svarų.

REKLAMA

Tai jau ne pirmas kartas, kai M. Ešlis bando parduoti jam priklausantį klubą. 2008 metų rugsėjį Nigerijoje registruotas neįvardytas konsorciumas buvo pasiruošęs už ekipą sumokėti 350 mln. svarų, tačiau tuomet „Newcastle United“ savininkas nebuvo pasiryžęs atsisveikinti su komanda mažiau kaip už 400 mln. svarų.

“Newcastle United“ komanda buvo įkurta 1892 metų gruodį, kai į vieną klubą susijungė dvi vietos ekipos „Newcastle East End“ ir „Newcastle West End“.

Niukastlio komanda per savo gyvavimo istoriją keturiskart tapo šalies pirmenybių nugalėtoja, šešiskart iškovojo Anglijos taurę, po kartą laimėjo šalies supertaurės varžybas ir UEFA taurę. Paskutinis rimtas „Newcastle United“ komandos laimėjimas buvo 2006 metais užimta pirmoji vieta Europos futbolo klubų „Intertoto“ taurės varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų